Kadınlar Maltepe’de Özgecan için tek yürek oldu

Maltepe’de bir araya gelen, aralarında ünlü isimlerinde bulunduğu yüzlerce kadın “kadın cinayetlerine isyan ediyoruz” dedi.

Kadınlar Maltepe’de Özgecan için tek yürek oldu
Kadınlar Maltepe’de Özgecan için tek yürek oldu

Mersin’de öldürülen Özgecan Aslan’ın hesabını sormak ve kadına yönelik şiddete dur demek için, Maltepe’de bir araya gelen, aralarında ünlü isimlerinde bulunduğu yüzlerce kadın “kadın cinayetlerine isyan ediyoruz” dedi.

Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen buluşmaya Mimar Mücella Yapıcı, oyuncu Meltem Cumbul, sanatçılar Mercan Erzincan ve Eleonore Fourniau’nun yanı sıra Yırca Köylüleri, Validebağ Direnişçileri, Maltepe Üniversitesi Hastanesi’nde işten atılan kadınlar ve alanında uzman çok sayıda konuşmacı katıldı.

Gittikçe artan taciz, tecavüz vakaları ve erkek şiddetinin yanı sıra, değersizleştirilen kadın emeği ve yakın zamanda acı örneklerine tanık olduğumuz iş cinayetlerine karşı mücadelede kararlı olduklarını vurgulayan kadınlar, Maltepe’den seslerini yükselterek; “Biz böyle bir Türkiye’de yaşamak istemiyoruz. Eşit ve özgürce yaşayabileceğimiz bir Türkiye’yi ve aydınlık yarınları hep beraber inşa edeceğiz” dedi.


Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2015, 18:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER