Fikret Otyam 89 yaşına Kılıçdaroğlu’yla merhaba dedi

Ünlü ressam Fikret Otyam, yeni yaşına "Doksan’a Bir Kala" partisiyle merhaba dedi.

Fikret Otyam 89 yaşına Kılıçdaroğlu’yla merhaba dedi
Fikret Otyam 89 yaşına Kılıçdaroğlu’yla merhaba dedi 

Ünlü ressam Fikret Otyam, yeni yaşına "Doksan’a Bir Kala" partisiyle merhaba dedi. Muhteşem bir organizasyonla kutlanan ve çok sayıda ünlünün katıldığı doğum gününde Otyam’ı yalnız bırakmayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Biz, Güneydoğu’yu onun fotoğraflarından ve yazılarından tanıdık” dedi. Kılıçdaroğlu ve Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç tarafından Otyam’a, Maltepe’de kurulacak vakfın ve müzenin “vakıf senedi” takdim edildi. 

Maltepe Belediyesi, ünlü ressam ve yazar Fikret Otyam’ın 89. yaş gününü, Cevahir İstanbul Asia Otel’de düzenlenen muhteşem bir etkinlikle kutladı. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın ev sahipliği yaptığı etkinliğe, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, Burhan Şenatalar, eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, CHP Parti Meclisi (PM) Üyeleri Zeynep Altıok Akatlı, Ali Özcan, CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, eski Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, gazeteciler Şükrü Küçükşahin, Bülent Ecevit, Nebil Özgentürk, Selahattin Duman, Fazıl Say’ın babası müzisyen Ahmet Say, şair Ataol Behramoğlu ve çok sayıda davetli katıldı. 

“GÜNEYDOĞU’YU ONUNLA TANIDIK”


Gecede bir konuşma yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bir toplumun yaşam kalitesini belirleyen sanattır” diyerek, şöyle konuştu:
“Sanat düşüncenin dışavurumu ve yoğunlaşmasıdır. Bu karşımıza bazen şiir, bazen öykü, bazen roman, bazen karikatür, bazen sinema olarak çıkar. Biz, Güneydoğu’yu onun fotoğraflarından ve yazılarından tanıdık. Onun geniş fotoğraf arşivini içeren kitapları kütüphanemde halen mevcut. Size, sanatın ne denli önemli olduğuna vurgu yapan bir hikayeden bahsetmek istiyorum. Alexandar Dumas’ı bilirsiniz, ‘Üç Silahşörler’in yazarıdır. Bu roman öncelikle gazetede yayınlanmaya başlamıştır ama günün birinde Dumas, ‘Ben tatile çıkmak istiyorum’ diyerek, romanı tatil dönüşü yazmak istediğini söyler. Gazete yönetimi kabul etmez ve dava açar. Dumas, mahkemede kendini savunur, kalem-kağıt getirin der ve şunları yazar: ‘Romanın karakteri ayağa kalktı, titredi ve öldü.’ Alın size romanın sonu der. İşte bir toplumun gücünü gösteren sanattır önermesine en açık örnek. Sanatı anlamak için illa okumak gerekmez, Bir halk ozanı ‘Cehennem dediğinde dal odun yoktur, herkes kendin ateşini götürür’ diyorsa zaten sanatını icra etmiş olmaktadır.”

“ANADOLU’YU YANSITTI”

Gecede bir konuşma yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ise, “Bugün burada haddimi aşarak Fikret Otyam’ı anlatmak doğru olmaz. Onu Almanya’da bir sergi sırasında tanıdım, daha sonra o benim Fikret Abim oldu. Daha sonra sıkça görüşür olduk, aradan zaman geçti, beni Antalya’ya davet etti. Sohbet sohbeti açarken dedim ki, Fikret Abi, insanlar, sanatçılar, şairler, yazarlar hep öldükten sonra anılıyor, gelin siz yaşarken izin verin sizin adınıza bir müze kuralım. Alnımdan öptü ve ‘Git, çalış’ dedi. Otyam’ın ‘Bu Diyar Baştan Başa’ kitabını okuyarak, fotoğraflarına bakarak Güneydoğu’yu, Anadolu’yu tanıdık. Anadolu’yu en iyi yansıtan, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilkelerini en iyi yansıtan üstadımızı saygıyla selamlıyor, iyi ki doğdum diyorum” şeklinde konuştu.

OTYAM BELGESELİ GÖSTERİLDİ


Doğum günü pastasının da kesildiği etkinlikte gazeteci ve belgeselci Nebil Özgentürk’ün Fikret Otyam için hazırladığı 8 dakikalık belgeselin de gösterimi yapıldı. Gecenin sunuculuğunu da üstlenen Özgentürk, belgesel gösterimi öncesi Otyam ile ilgili duygu ve düşüncelerini de açıklayarak, “Böyle olur ustaların doğum günü” dedi. Geceye katılan ünlüler, Otyam’la ilgili duygularını paylaştı.


FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA
 


Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2014, 10:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109