Cumhuriyet’in 93’üncü yılına Maltepe damgası

Cumhuriyet’in 93’üncü yıldönümü, Maltepe’de birbirinden muhteşem etkinliklerle kutlandı.

Cumhuriyet’in 93’üncü yılına Maltepe damgası
 Cumhuriyet’in 93’üncü yılına Maltepe damgası


Cumhuriyet’in 93’üncü yıldönümü, Maltepe’de birbirinden muhteşem etkinliklerle kutlandı

Maltepe Belediye binası önünden başlayan ve binlerce kişinin katıldığı fener alayı, Beşçeşmeler Meydanı’nda son bulurken, burada düzenlenen konser, mübadil davulu gösterileri, marşlar ve halk oyunlarıyla Maltepeliler, büyük bir coşku yaşadı. Şapkalar, üzerinde “Bir Sevdadır Cumhuriyet” yazılı tişörtler, bayraklar ve dev Atatürk posteriyle rengârenk bir görünüme kavuşan Maltepe’de binlerce insanın coşkusuna, yoldan geçen araçlar kornalarıyla eşlik etti.     “İlelebet Cumhuriyet” pankartı ve 10. Yıl Marşı eşliğinde yürüyen Maltepelilere, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, CHP Maltepe İlçe Başkanı Zeynep  Babacan ve Lozan Mübadilleri Vakfı üyeleri, mahalle muhtarları ve meclis üyeleri eşlik etti. 

“CUMHURİYET’İ SİZ YAŞATACAKSINIZ”


Yürüyüş tarihi Beşçeşmeler Meydanı’nda sona erdi. Burada bir konuşma yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Sizlerin bu coşkusunu gördükçe, Atatürk’ün dediği gibi Cumhuriyet ilelebet yaşayacak, sizler yaşatacaksınız. Cumhuriyet kimsesizlerin sahibi, hürriyet, eşitlik, bağımsızlık ve özgürlüktür. Eğer Atatürk’ün kurduğu bu Cumhuriyet’i sahiplenir ve değerlerine sahip çıkarsak daha da ileriye, daha da çağdaş bir görünüme kavuşturacağız. İşte Atatürk’ün insanı, böyle değerlerine sahip çıkıyoruz. Burada unutulmaya yüz tutan mübadil davulu gösterisine de sahip çıktık. Bu sene 93 davulla Cumhuriyetimizi kutladık, gelecek sene 94 davul olacak. Türkiye’nin her yerinden davulcularımız geldi, sağ olsunlar. Bir dahaki seneye Maltepeliler, bu davulları çalacak, sizler sahip çıkacaksınız” dedi.

Başkan Kılıç’ın konuşması sonrası sahne alan Lozan Mübadilleri Vakfı Korosu, Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirdi. Burhan Öcal ve Trakya All Stars da, şarkılarıyla meydanı dolduranları coşturdu. 

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA


Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2016, 14:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109