“Benimle Oynar mısın?”

Maltepe Şubesi’nin iş birliğiyle yürütülen “Sosyal Bahçe” Projesi ile çocuklarla birlikte, çocuklar için oyun alanları hazırlayıp boyamalar yapılıyor.

“Benimle Oynar mısın?”

Benimle Oynar mısın?”

Maltepe Kent Konseyi, Maltepe Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Maltepe Belediyesi ve Junior Chamber International (JCI) Maltepe Şubesi’nin iş birliğiyle yürütülen “Sosyal Bahçe” Projesi ile çocuklarla birlikte, çocuklar için oyun alanları hazırlayıp boyamalar yapılıyor.

“Sosyal Bahçe” Projesinin amacı; teknolojinin gelişmesiyle birlikte artan teknoloji bağımlılığı ve bunun sonucu olan sosyalleşemeyen bireylerin artmasına engel olmak. İlk ve ortaöğretimdeki çocuklara yönelik olarak hazırlanan proje kapsamında; sek sek, yağ satarım bal satarım, yakan top, mendil kapmaca, üçtaş gibi oyunların çizimleri yapılıp yeni oyun alanları oluşturuluyor. Maltepe Kent Konseyi ve Maltepe Kent Konseyi Gençli Meclisi ile olan işbirliğinden sonra unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunlarının derlenerek sunulması amacıyla; Maltepe’de ilk olarak Gülensu İlköğretim Okulu’n da başlayıp, 6 ilkokulda oyun alanları çizen üç kuruma gönüllüler, mahalleliler, öğrenciler, okul aile birliği üyeleri, öğretmenler ve okul idarecileri katılıyor ve birlikte çizimler yapıyorlar.

 05 Ağustos 2015 günü 'Sosyal Bahçe' projesi kapsamında Fındıklı Mahallesi Mürüvvet Hanım İlkokulu öğrencileri, geleneksel oyunlarla eğlenceli anlar yaşarken, okulu Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ziyaret etti. Eğitim alanında ciddi çalışmalara ihtiyaç olduğunu belirten Başkan Kılıç, "Çocuklarımızın eğitimini önemsiyorum. Onların özgürce kendilerini geliştirebileceği sosyal alanlara ihtiyacı var. Sosyal Bahçe projesinin çocuklarımız için eğlenceli ve öğretici uygulamaları var. Bu sayede çocuklarımız, geleneksel oyunları tanıma fırsatı buluyor" dedi.

Maltepe Kent Konseyi Başkanı Esra Kaya Erdoğan’ın  da katılım sağlayıp çocuklarla birlikte oyun alanları çizimi yaptığı günde Başkan Erdoğan; “ Sosyal Bahçe Projesi bizim için çok önemli. Bu proje ile hem çocukların teknolojik bağımlılıktan uzaklaşmalarını sağlıyor hem de bu sayede sosyalleşmelerinin önündeki engelleri kaldırıyoruz. Böylece hem çocuklarımız birlikte oyun oynayıp paylaşmayı, yaşıtlarıyla birlikte bir şeyler yapmanın hazzını duyuyorlar, hem yeteneklerini geliştiriyorlar, hem de kapalı alanlardan çıkıp sokakta güle ağlaya, düşe kalka gerçek hayata dokunuyorlar. Sosyal Bahçe Projesi ile elde ettiğimiz bu birlikteliği önemsiyoruz. Bize başvuru yapan 11 okulumuzda daha oyun alanları çizmeyi planlıyoruz” dedi.

JCI Maltepe Başkanı Nihal Zoroğlu Sosyal Bahçe Projesiyle ilgili; “Teknolojinin gelişmesi ile mobil aygıtların kullanımının artması ve kullanımın küçük yaşlara kadar inmesi, büyükten küçüğe bireyleri sanal sosyalleşmeye yönlendirdi. Genç Girişimciler ve Liderler (JCI) Derneği Maltepe Şubesi olarak, gelişen toplumun temel taşı çocuklarımızın (özellikle 0-13 yaş) sanal oyunlarla sanal sosyal bireyler olarak yetişmeleri yerine, geleneksel sokak oyunları oynayarak, iletişim kurabilen, takım oyuncusu olabilen, paylaşabilen bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamak için projemizi başlattık. 5 ilde 10 okulda tamamlanarak 10.000 den fazla öğrencinin sosyalleşmesine katkı sağlayan projenin Maltepe Bölgesi'nde uygulanması ve yayılması süreci Maltepe Kent Konseyi'nin sonsuz desteği ile gerçekleşmiştir ve gerçekleşmeye devam edecektir.” dedi.


Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2015, 15:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER