Kadroya yeni takviyelerle, Muhteşem bir yıl “Muhteşem Yüzyıl“ sizi bekliyor!

Kadrosu ve bütçesiyle ilklere imza atan Muhteşem Yüzyıl, bu akşam yeni bölümüyle sezonu açıyor. Transferleriyle çok ses getiren dizinin oyuncuları, sorularımızı yanıtladı. Savaş sahneleriyle soluklarımızı kesecek olan dizide bu sezon tüm dengeler değişiyor

Kadroya yeni takviyelerle, Muhteşem bir yıl “Muhteşem Yüzyıl“ sizi bekliyor!
Reyting rekortmeni 'Muhteşem Yüzyıl', bu akşam SHOW TV'de yeni sezona 'merhaba' diyecek. Başrollerini Halit Ergenç, Okan Yalabık, Meryem Uzerli, Nebahat Çehre, Selma Ergeç ve Nur Fettahoğlu'nun paylaştığı dizi, bu sezon da yine izleyicileri ekran başına kilitleyecek. Yapımını TİMS Productions, yapımcılığını Timur Savcı'nın üstlendiği, senaryosunu Meral Okay'ın yazdığı, yönetmenliğini Yağmur ve Durul Taylan'ın yaptığı, 3.5 milyon TL'lik hazırlık bütçesiyle Muhteşem Yüzyıl, yeni sezonda savaş sahneleriyle göz dolduracak.
Dizinin en büyük sürprizi dev kadroya Engin Günaydın, Mehmet Günsür, Burak Özçivit ve Demir Demirkan gibi sürpriz isimlerin eklenmesi oldu. Muhteşem Yüzyıl'ın 6 başrol oyuncusu AKŞAM okurları için soruları yanıtladı.

Nebahat Çehre: Beklentilerin üstünde bir sezon olacak
- Sarayda dönen entrikalarda Valide Sultan'ın tavrı ne olacak?
Valide Sultan, harem içerisindeki olaylarda son noktayı koysa da yumuşak bir karakter gibi görünüyor. Sanırım bu sezon biraz da sert olabileceğini göreceğiz.

- Çok genç bir kadro ile çalışmanın avantajları ve dezavantajları neler?
Bana göre sadece avantajları var. Ben onlardan bir şeyler öğreniyorum, onlar da benim tecrübelerimden.



- Yeni sezon için izleyicilere söylemek istediğiniz bir şey var mı?
Bu sezon Osmanlı'nın en önemli olaylarını izleyecekler. İnsanları heyecanlandıracak, beklentilerinin üstünde bir sezon olacak diye düşünüyorum.

Meryem Uzerlİ: Artık karakterler çatışacak
- Diziyle birlikte Türkiye'de tanındınız. Neler hissediyorsunuz?
Aslında insanlar daha çok Hürrem'i tanıyor ve beni de Hürrem'den dolayı seviyor. Tabii ki beni sevdiklerini söylemeleri beni çok mutlu ediyor.

- Yeni sezon nasıl olacak?
Geçtiğimiz sezon izleyiciler karakterleri tanıdı. Kanuni neye sinirlenir, Hürrem nasıl tepki verir, Pargalı nasıl bakar... Artık karakterlerin birbirleriyle çatışmasına şahit olacak.

- Osmanlı döneminden sizi en çok ne etkiledi?
Diziyle birlikte çok şey öğrendim. Hala sette karakterleri tartıştığımız çok an oluyor.

Okan Yalabık: Hürrem suları bulandırıyor
- Hürrem'e karşı savaşınız devam edecek mi?
Sezon finalinde savaşın aslında başladığını gördük. Burada iktidar durumu çok belirleyici. Süleyman'la çok genç yaştan beri hayat, sanat ve savaş taktikleri üzerine paylaşımları varken, araya giren üçüncü bir karakter suları bulandırıyor. Bu sezon Pargalı'nın makbullükten maktüllüğe geçtiği zamanı izleyeceğiz. Hürrem'in de bu yükseliş karşısında kendince alacağı önlemler ikiliyi sık sık karşı karşıya getirecektir. 

- Pargalı'ya sokakta gelen tepkiler?
Genel olarak güzel tepkiler aldığımı söyleyebilirim.

Pargalı'yla iniş-çıkışlı ilişki
- Kanuni ile Pargalı arasındaki ilişki bu sezon bir çatışmaya dönüşecek mi?
Süleyman ile Pargalı'nın ilişkisi iyice karmaşıklaşacak. Bu nedenle aralarında çok fazla iniş-çıkış göreceğiz. Tarih kitaplarından da bilindiği gibi Pargalı'nın kendisine 'Sultan' dedirttiği ve bunun da Süleyman'ın kulağına geldiği gerçeği var.  



- Hürrem, Kanuni ile Pargalı ilişkisinin neresinde bulunuyor?
Kanuni'ye göre dışında, Hürrem ve İbrahim'e göre tam ortasında.

- Merakla beklenen Mohaç sahnelerinin çekimleri nasıl geçti?
İzleyiciler savaş sahnelerini ikinci bölümde görecekler. Çekimler çok keyifliydi. Edirne'de Habiller Barajı'nın olduğu yere set kuruldu. Yüzlerce kişi bu sahneler için çalıştı. Sıcaklardan biraz zorlansak da her türlü imkan sağlandı.

Selma Ergeç:İbrahimsiz olmaktansa ölmeyi yeğleyen bir kadın
- Süleyman ile eşiniz İbrahim arasındaki çatışmada safınız ne olacak?
Hatice, çok sevdiği ağabeyine ve hanedana karşı duramaz gibi gelse de İbrahimsizliktense ölmeyi yeğleyen bir kadın.

- Bu zamana göre Osmanlı dönemi sizce nasıl?
O dönem daha sade ve naif. Fakat hiçbir zaman totaliter bir devlet ve ataerkil bir toplumun baskısıyla yaşamak istemem.

Nur Fettahoğlu: Saraylı olmak keyifli
- Diziyle birlikte hayatınız değişti mi?
Türk halkı beni Peyker olarak tanıyordu, artık Mahidevran oldum. Yoğun iş temposunun yanında özellikle her gün saraylı olmanın keyfini çıkartıyorum.

- Peki Hürrem'le aranızdaki soğuk savaş?
Hürrem'in gücü artarken, Mahidevran'ın gücü azalıyor. Bu sefer şehzadeler üzerinden bir iktidar savaşı yaşanacak haremde.

Mehmet Günsür: Çok iyi anlaşan bir ekip
Dizide Kanuni Sultan Süleyman'ın oğlu Şehzade Mustafa karakterinin büyümüş halini Mehmet Günsür oynayacak. Teaser çekimleri için İtalya'dan İstanbul'a gelen Günsür, 'Çok keyifli bir ortam ve iyi anlaşan bir ekip. Bu enerji de etrafa yayılmış durumda' dedi.

Burak Özçivit: Kendimi o dönemde hissediyorum
'Malkoçoğlu' karakteriyle ekrana gelecek olan Burak Özçivit, kendisini 1500'lü yıllarda hissettiğini söyledi. Özçivit, 'Kostümler, atlar, kılıçlar... Öyle bir ortam var ki, o dönemi yaşıyoruz. Setteki boş vakitlerimde at binip kılıç çalışmaya devam ediyorum' dedi.

Demir Demirkan: Korkunç ama insani bir kişilik
Mohaç Seferi bölümlerinde Osmanlı ordusunda görev alan en önemli birliklerden Deliler'in başı 'Deli Sabit' olarak izleyicinin karşısına müzisyen Demir Demirkan, 'Korkunç görünmesine rağmen insani bir kişiliği var. Beni en çok etkileyen tarafı her zaman harekete geçmeye hazır olması' diye konuştu.

Engin Günaydın: Bu rolün üzerine çok şey katılır
Dizinin birinci sezonunda konuk oyuncu olarak Gül Ağa karakterini oynayan Engin Günaydın, ikinci sezonda da kadroya katıldı. Günaydın, 'Oynadıktan sonra gelen eleştiriler çok olumluydu. Yeniden teklif gelince de kabul ettim. Çok sempatik bir roldü, bir oyuncu olarak üzerine katılacak çok şeyi olan' dedi.

SÜPER KADRODAN İLK TÜYOLAR
İlk hedefleri Budin!
Bu akşam 20.00'de ekrana gelecek olan sezonun ilk bölümünde Süleyman'ın boynuna hançer dayayan Victoria, kocasının öcünü almaya yaklaşmıştır. İbrahim'in verdiği zehirli lokumlarla baş başa kalan Hürrem ve Leo ise ölümle burun burunadır. Süleyman, canını almaya cüret eden Layoş'un cezasını vermeye kararlıdır. Divan'ı toplayan Süleyman Budin Seferi kararını açıklar. İbrahim Paşa sefere öncü kuvvetlerle çıkar. Sefere gitmeye kararlı olan Mustafa, İbrahim'in ordusuna katılmak üzere kaçar, ancak pişman olur. Süleyman ve İbrahim'in orduları Macaristan'da buluşur. Hedefleri Layoş'u yok etmektir.    (Akşam)

                                    Hürrem Sultan - Muhteşem süleyman 
                                         KİMDİR


                           MUHTEŞEM YÜZ YIL ESKİ BÖLÜMLERİ İZLE
     

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER