Başkan Topbaş, ‘Orhan Gencebay'ın 60. sanat yılı’ programına katıldı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Yakın Arkadaşım” dediği Orhan Gencebay’ın İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen ‘Orhan Gencebay'ın 60.

Başkan Topbaş, ‘Orhan Gencebay'ın 60. sanat yılı’ programına katıldı
Sanat yılı’ programına katıldı.Davetlilerin kırmızı halıdan geçerek katıldığı İstanbul Kongre Merkezi'ndeki ‘Orhan Gencebay'ın 60. sanat yılı’ programına Başkan Kadir Topbaş’ın yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile sanatçıların da aralarında bulunduğu 3700 davetli katıldı.

Program öncesi kırmızı halıda basın mensuplarına konuşan Başkan Topbaş, Orhan Gencebay’ın 7’den 70’e her kesin sevip sayarak dinlediği bir sanatçı olduğunu söyledi. Başkan Topbaş, Orhan Gencebay'ın sanat dünyasında bir marka olduğunu ifade ederek, “Orhan Gencebay yakın arkadaşım ve dostum. Sağolsun imzalı albümünü bize gönderdiler ama özellikle açmadım. Bugün burada canlı olarak dinleyeyim istedim” dedi.

Geceye özel hazırlanan anı defterini de imzalayan Başkan Topbaş anı defterine şunları yazdı: “Güzel insan, gönül dünyamızda yer tutan, duygularımızın tercümanı Sn. Orhan Gencebay’ın 60.cı sanat yılında -onur ve gurur gecesinde- bulunmak onuru ile kendisine nice sanat dolu yıllar diliyorum.”



Gece, Orhan Gencebay'ın sesinden Anadolu medeniyetlerinin kültürlere etkisinin anlatıldığı bir sunumla başladı. Çeşitli yörelerden halk danslarının sunulduğu gecede, Gencebay'ın hayat hikayesi de fotoğraflar eşliğinde anlatıldı. Gecede, Halit Kıvanç, Erkan Yolaç, Beyazıt Öztürk, Şafak Sezer, Ece Erken, Vatan Şaşmaz ve Saba Tümer sunucu olarak görev aldı.

Erkan Yolaç, sunum yaptığı bölümde Orhan Gencebay'ı sahneye davet ederek, ''Evet-Hayır'' yarışması oynadı. Yolaç'ın soruları ve Gencebay'ın yanıtları davetlileri güldürdü ve yoğun alkış aldı.

Gecede Orhan Gencebay'ın, 32 sanatçının eserlerini seslendirmesiyle çıkardığı ''Orhan Gencebay'la Bir Ömür'' albümünde yer alan şarkılar söylendi.

Gecenin sonunda teşekkür konuşması yapan Orhan Gencebay, davetlilerle birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Ben müzik adamıyım, benim görevim müzik yapmak ve insanların duygularına tercüman olmak. En büyük başarı, mutluluktur. Ama mutlu olmak yürek ister. Bir insanın en büyük savaşı, kendini yenmesidir.”

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2012, 13:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER