Ataşehir’de Kadın Gücü Sokağa Taştı: Esatpaşa’da Dayanışma Pazarı Kuruldu!
Ataşehir Kent Konseyi Kadın Meclisi, kadınların ekonomik bağımsızlığını desteklemek ve yerel dayanışmayı güçlendirmek amacıyla "Kadın Dayanışma Pazarı" projesini başlattı. İlk durağı Esatpaşa Mahallesi olan pazar, kadın emeğini doğrudan tüketiciyle buluşturuyor.

Emek ve Ekonomi Bir Arada
28 Ocak Çarşamba günü kapılarını açan Kadın Dayanışma Pazarı, Ataşehirli kadınların el emeği ürünlerini ve ikinci el eşyalarını satışa sunabileceği bir platform sağladı. Ataşehir Belediyesi’nin stant desteğiyle kurulan pazarda, kadınlar hem ev ekonomilerine katkı sağlıyor hem de girişimcilik yolunda ilk adımlarını atıyor.

Çevreci ve Katılımcı Model
Proje, sadece bir satış alanı olmanın ötesinde çevreci bir vizyon da taşıyor. Ataşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü’nün iş birliğiyle yürütülen çalışma, ikinci el ürünlerin yeniden kullanımıyla "sıfır atık" hedefine hizmet ederken, yerel kalkınmayı da mahalle ölçeğinde başlatıyor.
Hedef: Tüm Ataşehir’e Yayılmak
Ataşehir Kent Konseyi Kadın Meclisi, Esatpaşa’da yakalanan bu enerjiyi ilçenin geneline yaymayı hedefliyor. Kadınların ekonomik hayatta daha sürdürülebilir bir yer edinmesini amaçlayan dayanışma pazarının, önümüzdeki günlerde farklı mahallelerde de kurulacağı müjdelendi.