Köpek Eğitimi, Ev Eğitimi :

Köpekler içgüdüsel olarak yuvalarını pisletmek istemezler.Ev eğitiminde köpeğinize yuvanın evi kapsadığını göstererek bu içgüdüyü avantajınıza kullanabilirsiniz.Ev eğitimi oldukça kolaydır ama bu sizin dikkatinize bağlıdır.

Köpek Eğitimi, Ev Eğitimi :
Açık Havada Eğitim :

Ev eğitimi en rahat köpeğinizin bir park ya da bahçeye hemen ulaşması mümkün olduğunda olur.Köpekler doğal olarak yemekten,yundan,egzersizden,heyecan yaşadıktan veya uyandıktan sonra ihtiyaçlarını gidermek isterler.Çömelmeden önce genellikle koşmaya veya çember çizmeye başlarlar,burnunu sürerek yeri koklar.Bu görsel ipuçlarını anladığınızda hemen köpeğinizi dışarı çıkarın.

Hareketsiz durun ve sessiz olun,oyuna başlamayın.Köpeğiniz ihtiyacını gidermeye başladığında,tuvaletle bağlantılandırmaya karar verdiğiniz rahatlatıcı söz ya da sözler kullanın.Bu kelimeleri sürekli kullanın,zamanla köpeğiniz onların seslerini dışarı çıkma ihtiyacıyla bağlantılandıracaktır.

Köpeğiniz işini bitirdikten sonra onu övün.Hava uygunsa biraz dışarıda kalın,çoğu köpek dışarıda olma fırsatlarından hoşlanır.Pisliği temizlemek için yanınıza poşet yada faraş almayı unutmayın.

Eğer beş dakika içinde hiçbirşey olmazsa içeri dönün,ama gözünüz hareketlerinde olsun ki,hemen dışarı çıkmaya hazır olabilin.

Ev İçi Eğitim:

Bir kafes kullanma yavrunuzun ev içi eğitimi için uygundur çünkü bu basit bir rutin yaratmaya yardımcı olur.Yavru kafesinde ya da dışında tuvalet yapmak istediğinde,''tanklarını boşaltmakta''serbest olacaktır.Genç yavrular mesanelerini yaklaşık saatte bir boşaltırlar.

1 ) Gazete eğitimi,yavruyu dışarıya kolay ulaşımı olmayan ufak bir dairede eğitmenin pratik yoludur.Yine de,bu yöntemi kullanıyorsanız,eğitim süresini uzatacaksınız çünkü sonuçta yavruyu dışarıda ihtiyaç gidermeye alıştırmanız gerekecek.Yavru çömeldiğinde hemen onu alıp belirlenen tuvalet yerine götürün.Yavru gazetenin üzerine veya tuvalet kutusuna yerleştirin.Köpeğiniz doğru yerde rahatladığı zaman belli anahtar sözcükler kullanın.

2 ) Gazeteye idrarını yaptıktan sonra yavruyu övün.Pislenen gazetenin ufak bir parçasını yeni gazete ile birlikte tutun;bu yavruya kendi kokusunu saptayarak tekrar gazeteyi kullanmaya teşvik edecektir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER