Gece kulüplerinde seks yapılıyor

Gece kulüpleriyle ilgili kesin söyleyebileceğimiz şu var: Gece kulüplerinde seks yapılıyor.

Gece kulüplerinde seks yapılıyor
Gece kulüplerinde yapılıyor

Gece kulüpleriyle ilgili kesin söyleyebileceğimiz şu var: Gece kulüplerinde yapılıyor.

KKTC İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, İçişleri Bakanlığı’nın çağrısıyla 18 Nisan’da düzenlenen Gece Kulüpleri Çalıştayı ve gece kulüpleri konusundaki soruları yanıtladı

Bakan Baybars, şöyle konuştu.

“Gece kulüpleriyle ilgili kesin söyleyebileceğimiz şu var: Gece kulüplerinde yapılıyor. Evet devletin bir tedbir alması, yasayı değişmesi ve bir karar vermesi gerek… işçiliğini yasal hale mi getireceğiz, kaldıracak mıyız?  Bununla ilgili karar verilmedi. Çalıştaya katkı koyan kişiler ikiye ayrıldı. ‘Kalksın’ ve ‘yasal’ olsun diyenler var. Bununla ilgili karar verilmeden önce insan ticareti ve kaçakçılığıyla ilgili yasal düzenlemenin yapılması gerektiği belirten uzmanlar var. Biz insan ticareti ve kaçakçılığıyla ilgili suçların Ceza Yasası’na girip suç teşkil etmesi noktasında kadın milletvekilleri olarak Meclise bir öneri sunduk.  Yasanın yürürlüğe geçmesini bekliyoruz. Gece Kulüpleri Yasası’nın da ellenmesi gerekiyor.”

Gece kulüpleri ile ilgili denetimleri artırdıklarını da belirten Baybars, “Gece kulübü işletmesi uygun olmayan kişilere izin vermiyoruz…  İşletme izinlerini yenilemiyoruz. Kaçak olanlara gerekli yaptırımlar uygulanıyor… Bunun radikal adım olduğunu düşünüyorum. Yapılmamış bir şeydi. Yapıldığı için böyle sesler çıkıyor” dedi.

“KİŞİLER YASAYA AYKIRI TALEPLERİ BİLE KENDİLERİNDE HAK GÖRMEYE BAŞLADI”

“Sadece gece kulüpleri konusunda değil diğer alanlarda da hukuk göz ardı edilerek, yapan yanına kar kalan bir sistem oluşturuldu” diyen İçişleri Bakanı şunları kaydetti:

“Meclisteki mal beyanlarından tutun da bakanlıklar düzeyinde adam kayırmaya, rant için arazi, vatandaşlık dağıtmaya kadar birçok alanda hukuk göz ardı edilerek bazı değerlerimiz erozyona uğratıldı. Kişiler yasaya aykırı talepleri bile kendilerinde hak görmeye başladı. 40 yıllık statükoya bir yerden çomak sokmaya çalıştığınız zaman bazı kesimler kendini bilmez açıklamalar yapabiliyor ama bunlar bizi yıldıramaz. Yasaya aykırıysa, hukuk dışıysa biz bunlarla mücadeleye devam edeceğiz. Temel aldığımız nokta kimsenin mağduriyeti değil, yasalara uygun davranmaktır. Yasaların eksiklikleri varsa, onları değiştirmek bizim de boynumuzun borcudur…”

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER