Yeni İstanbul bayramdan sonra başlıyor!

Kadir Topbaş: "Kentsel dönüşümde gözle görülür bir hareket başlatıyoruz" İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'u deprem riskinden kurtarmak için yeni yasanın bir şans olduğunu belirtti. Van depreminden sonra İstanbulluların kentsel dönüşüme ilgilerinin arttığını söyleyen Topbaş, "Bayramdan sonra bu konuda gözle görülür bir hareket başlatıyoruz" dedi.

Yeni İstanbul bayramdan sonra başlıyor!
Edirnekapı'daki Zabıta Müdürlüğü yerleşkesi ve İETT garajını ziyaret eden Topbaş, zabıta memurları ve İETT çalışanları ile bayramlaştı. Çalışanların çocukları ve aileleri ile yakından ilgilenen Başkan Topbaş, kendisine ikram edilen meyve ve pastayı çalışanlar ile birlikte yedi.

"TEŞVİK EDİCİ BİR TAKIM DÜZENLEMELER YAPILACAKTIR"

Daha sonra basın mensuplarının deprem yasası ile ilgili sorularını cevaplayan Başkan Topbaş, "Bu konuda İstanbul'da gözle görülür bir hareket başlatıyoruz" dedi. Kentsel dönüşümü ve yerinde dönüşümü teşvik amacıyla bazı çalışmalar gerektiğini aktaran Başkan Topbaş, "Dönüşüm alanlarındaki yapıların maliyetlerini düşürme adına kısmi imarla birlikte; daha önce harç ödemişlerse, iskan, otopark, tasdik harçları vermişlerse bunlardan muaf olunmalı. İnanıyorum ki teşvik edici bir takım düzenlemeler yapılacaktır" diye konuştu.

"KENTİN YENİLENMESİ İÇİN BU YASA BİR ŞANS"
İstanbulluların kentsel dönüşüm ve yerinde yenileme ile ilgili olumlu bir yaklaşımı olduğunu ifade eden Topbaş, "Vatandaş tedirgin olmuş durumda. Van ve Erciş depreminde çokça bina yıkılmamış olmasına rağmen, bütün Türkiye'nin oraya akmasına rağmen hala o bölgeyi konuştuğumuza göre, İstanbul'da olası bir depremin ortaya çıkaracağı yıkıcı tesirin yanı sıra ölümcül etkisini düşünmek bile istemiyoruz. Bu bakımdan İstanbullular daha hassas davranacaklardır. O yüzden Türkiye Belediyeler Birliği olarak parlamentoda grubu bulunan bütün siyasi partilerimizin mensubu bulunan encümen üyeleri ile toplantılar yaptık. Bir mutabakatımız var. Bayramdan sonra İstanbul'daki bütün ilçe belediye başkanlarını davet etmek suretiyle teknik birimlerimizle dönüşüm alanların ve bu konudaki talepleri ve teknik noktaları konuşacağız. Belediye başkanlarımızdan talep ettiğimiz mahalleler ölçeğinde, adalar ve parseller bazında ve mahallenin bir bölümünü kapsayan dönüşüm ve değişim çalışmalarını destek vereceğiz. Beraber bu adımları desteklemez zorundayız. Deprem riskinden kurtulmanın yolu riskli yapıları ortadan kaldırmak. Bu da kentin yenilenmesi için bu yasa bir şans" şeklinde konuştu.
habertürk.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER