`Kentsel Dönüşümde Sektörler` İstanbul`da buluştu

Kamu ve özel sektör temsilcileri, İstanbul`da düzenlenen “Kentsel Dönüşümde Sektörler Buluşuyor” toplantısında bir araya geldi

`Kentsel Dönüşümde Sektörler` İstanbul`da buluştu
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar başkanlığında gerçekleşen toplantıya, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul TOKİ Emlak Dairesi Başkanı Ali Seydi Karaoğlu`nun yanı sıra İMKOM, İMSAD, KONUTDER ve GYODER gibi sektör derneklerinin başkanları, kamu ve özel sektörden birçok önemli temsilci katıldı.
 
Çevre ve Şehircilik Bakanı Bakan Erdoğan Bayraktar yaptığı konuşmasında, 1999 depreminin önemine özellikle dikkat çekerek Türkiye’de 6.5 milyon adet riskli konut stoku bulunduğunu söyledi. Deprem felaketlerinden ülke olarak önemli dersler çıkardıklarına vurgu yapan Bakan Bayraktar, afet riski altındaki alanların dönüştürülmesinin önemine işaret etti.
 
Kentsel dönüşüm çalışmanın asıl amacının siyasi, maddi ya da manevi çıkarlar gözetilmeden vatandaşlarımızın can sağlığını korumak olduğunu özelikle vurgulayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, “Rant elde etmek isteyenlere, açıkgözlere fırsat vermeden, yetimin hakkını gözeterek bu dönüşüm çalışmalarını inşallah hep birlikte gerçekleştireceğiz.
Allah nasip ederse 5 Ekim’de Sayın Başbakanımızın da katılımlarıyla kamu binaları başta olmak üzere tüm ülke çapında yıkımlara başlayacağız” dedi.
 
"Mutlu şehirler inşa edeceğiz."
 
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar`ın ardından sözü alan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, konuşmasında şunları ifade etti:
"Bugün çok önemli bir toplantıda birlikteyiz. İstanbul`umuzun geleceğini tartışacağız. Bir kaç tespitimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Varlığımızı artırırken, değerlerimizi bitiriyoruz. İnsanlar Ay`a gitmeyi başarabildi ama komşusuna gidemez hale geldi. Ay`a giden insanoğlu gönüle gidemiyor. Artık plan yaparak yaşıyoruz.

Şehir medeniyettir. Tercihimizi doğru yapmalıyız. Şehrin yanında ruhu da seçmeliyiz. Şehirleri mükemmel kılan adalet, sanat ve bilimdir. Bu üç şey bir medeniyetin olmazsa olmazlarıdır. Medeniyet şehirlerimizden biri İstanbul. Bizler Sayın Bakan`ımızın öncülüğünde mutlu şehirler inşa edeceğiz.
 
Bizim hedefimiz şehirlerle birlikte ruhumuzu da düzeltmektir. İnşallah bu toplantı, çok verimli olacaktır. Bu güzel şehrin yöneticileri olarak, hızlı koşarak kentsel dönüşümü ve bu işleri gerçekleştireceğiz. Artık sonuç alma zamanıdır."

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2012, 10:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER