İstemeye'nin evini yıkmayacağız

Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında düzenlenen törene katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İzmir Bursa, Düzce, Eskişehir gibi illerde kentsel dönüşüme başlayacakalarını açıkladı.

İstemeye'nin evini yıkmayacağız
Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında düzenlenen törene katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, istemeyen kimsenin binasında dönüşüm yapmadıklarını söyledi.

Dönüşüm çalışmalarının artık zorunluluk haline geldiğini anlatan Bayraktar, “Başta Marmara olmak üzere İzmir Bursa, Düzce, Eskişehir gibi illerde buna başlayacağız. 24 bin metrekare uzunluğunda diri bir fay var bunun üzerindeki 6 buçuk milyon konutu gözden geçirmeliyiz.” dedi.

18 BİN İNSAN KAYBETTİK

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı törende kürsüye çıkan Erdoğan Bayraktar, 35 ilde 65 noktada kentsel dönüşüm başlattıklarını söyledi. Bayraktar, “ Düzce, Marmara depremleri Türkiye için ağır bir travma oldu. 18 bin insanı kaybettik, 100 binden fazla bina hisar gördü. Van’da ciddi deprem yaşadı . Van’da TOKİ eliyle yeniden kurulma çalışması yapılıyor.” dedi.

İSTEMEYENİN BİNASINA DÖNÜŞÜM YAPMIYORUZ

Başbakan Erdoğan’ın “İktidarımıza mal olsa da bunu yapacağız.” ifadesini hatırlatan Bayraktar, deprem geldiğinde yıkacak bina bulamasın diye bu yasayı çıkardıklarını anlattı. Yasanın özünde yaşama hakkı, can güvenliği olduğunu belirten Bayraktar, “ Biz istemeyen, gönüllü olmayan ve bunu yakalamayan kimsenin binasında dönüşüm yapmıyoruz. Hazır olan hangi belediye olursa olsun oradan başlayacağız.” ifadesini kullandı.

BİZ BU İŞE BAŞIMIZI KOYDUK

Bayraktar, 24 bin metrekare uzunluğunda bir diri fay hattı bulunduğunu ve bu hat üzerinde 6 buçuk milyon konutun gözden geçirilmesi gerektiğini ancak bunun için sadece kendi çalışmalarının yeterli olmadığını dile getirdi. Bayraktar, “Sadece bizim çalışmamızla belediyelerin çalışmasıyla olmaz. Halkın desteği lazım. Biz kimsenin evini yıkmayacağız . Önce alt gelir önce orta gelirlinin yuvasını yapacağız bizim derdimiz bu. Bunun için başbakanın desteği sözü taahhüdü var. Biz de bu işe başımızı koyduk.” değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak : internethaber.com

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2012, 18:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER