Fikirtepe'de Kentsel Dönüşüm Hızla devam ediyor

Fikirtepe Kentsel Dönüşüm projesi, kent merkezindeki son büyük alanlardan biri olarak şirketlerin hücumuna uğradı.

Fikirtepe'de Kentsel Dönüşüm Hızla devam ediyor
İstanbul Anadolu Yakası'nda ki Fikirtepe'de yapımına başlanan kentsel dönüşüm projesinde irili ufaklı 63 ada yer alıyor. Her adada farklı bir oluşum yapılması bekleniyor.

Fikirtepe'de yıllardır oturan vatandaşlar “Zamanında zorluklarla yaptıkları evlerine veda etmek istemiyorlar. Oysaki burada evini veren insan zengin olup dönecek”  100 m2'lik arsanın rayiç bedelinin şu anda 225 bin TL olduğunu ve projeden sonra yaklaşık 100 m2'lik arsaya 3 dairenin düşeceğini ve bu 3 dairenin bedelinin de 2 milyon TL'yi bulacağını söyleyen İnşaat firması yetkilisi, evini veren kişilere inşaat bitimine kadar aylık ortalama 700 TL kira ödeyeceklerini de sözlerine ekledi.


‘HERKES RANT PEŞİNDE'

İmar değerleri konusunda anlaşmazlık yaşayan Fikirtepe sakinleri  “Halk bilinçsiz, burada herkes rant peşine düştü. Eline çanta alanlar firmalarla bizim aramızda arabulucu durumuna girmeye başladı. Biz üst düzey yöneticilerle masaya oturmak istiyoruz. Rantçılardan kurtulmak için firmalarla kendi görüşmelerimizi ayarlıyoruz.


FİKRTEPELİLER YENİ EVLERİNDE OTURMAYACAK

Fikirtepe'de yapılması planlanan projelerin birçoğu A+ olarak tasarlanıyor. Arsalarının karşılığında daire sahibi olacak ilçe sakinleri, evlerin tesliminden sonra dairelerini satarak başka bölgelere taşınmayı düşünüyor. Bunun en büyük sebebi ise yapılacak konutların aidat fiyatları. İnşaat firmalarının yapmayı planladıkları lüks rezidanslarda aidat fiyatları minimum 250 TL'den başlayacak 1000 TL'ye kadar çıkacak olması.


FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2012, 10:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER