Fikirtepe'de Kentsel Dönüşüm

Van depremi ve Başbakan Erdoğan'ın "çürük binalar yıkılacak" açıklaması, Kentsel Dönüşüm'ün pilot semti Fikirtepe'de tereddütte kalan mahallelinin yeni projelere onayını hızlandırdı

Fikirtepe'de Kentsel Dönüşüm

Van'ı vuran depremin ardından Başbakan Erdoğan'ın, "çürük binaların kamulaştırılarak yıkılacağı" şeklindeki açıklaması, Fikirtepe'de başlayan deprem odaklı Kentsel Dönüşüm Projesi'ni de hızlandırdı. İnşaat firmaları, arsa sahiplerinin tamamının imza atmaması nedeniyle projelerin bir türlü hayata geçirilemediğini belirterek, "Son gelişmelerden sonra imza atma konusunda tereddütle davrananlarda olumlu geri dönüşler almaya başladık" dedi.

İMZALAR ATILIYOR
Büyükşehir Belediye Meclisi'nde ocak ayında kabul edilen Kentsel Dönüşüm Projesi'nde aradan geçen 10 ayda tek bir çivi bile çakılamamıştı. 1 milyon 580 bin metrekarelik inşaat alanını kapsayan 63 adaya yüksek imar hakları tanınan mahallede, projeler için tüm hak sahiplerinin imzası gerektiği için inşaatlara bir türlü start verilemiyordu. Mahalle girişine bir tanıtım ofisi kuran Selimoğlu Grup Gayrimenkul Danışmanı Erol Alper, "Bugüne kadar yüze yakın toplantı yaptık. Toplu imza törenleri düzenliyoruz ama bazıları imza atma konusunda çekingen davranıyordu. Son yaşanan gelişmelerin ardından onlar da ikna olmuşa benziyor. İnşaata başlayabilecek duruma geldik" diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER