Fikirtepe Mahallesin'de dönüşüm'e Devam

Depreme karşı eski binaların yıkılıp yeniden yapılması için ilk somut adım İstanbul Kadıköy ilçesi Fikirtepe Mahallesi'nde atıldı. Buradaki daire sahiplerine parselleri birleştirmeleri halinde emsali 4'e kadar çıkaran ve yükseklik sınırını kaldıran imar hakkı verildi

Fikirtepe Mahallesin'de dönüşüm'e Devam

Bununla ilgili düzenleme İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nden muhalefet partilerinin de desteğiyle oybirliğiyle geçti. Yüzde 95 alanın özel mülkiyet olduğu, 1500 dönümlük alana sahip Fikirtepe'de inşaat şirketleri, halkı kendisiyle çalışmaya ikna etmek için semtte ofis kurdu. Fikirtepe'yle ilgilenen şirketlerden biri de markalı konutlar inşa eden Ukra.

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm çalışmalarına başlayan Ukra İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Yavuz, İstanbul'un keşmekeşlikten çıkıp bir dünya şehri haline gelmesinde Fikirtepe'nin katkısının büyük olacağını söyledi. İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmalarının mihenk taşının Fikirtepe olduğunu dile getiren Yavuz, "Eğer Fikirtepe'de kentsel dönüşüm başarılırsa İstanbul'da başarılır. İstanbul'a bu zaferi kazandırmak zorundayız ki insanlar bu değişime inansın ve destek versin. Ufak ayrıntılara girerek olayın asıl boyutundan uzaklaşırsak İstanbul da Fikirtepe de kaybeder." dedi.
Kentsel dönüşüm çalışmalarını daha önce de yaptıklarını belirten Yavuz, "Ukra City projemizde 127 kişi ile anlaştık, 6 bina yıktık ve bunu başardık. Ancak çok zorlandık. Çünkü sadece bir kişinin imzası olmadığı için 8 ay onu ikna etmeye uğraştık." dedi. Ukra İnşaat, Fikirtepe'de 100 dönüm arazi üzerinde kentsel dönüşüm yapmayı planlıyor. Burada ofis açarak vatandaşları ikna etmeye çalışacak. Gelecek yıl mart ayında inşaat çalışmalarına başlamayı öngörüyor. Vatandaşların inşaatlar tamamlanana kadar kira parasını ödeyeceklerini aktaran Yavuz, "Buradaki emlakçılar insanımızın aklını çok karıştırmış. Doğru olmayan yüzdeler dolaşıyor ortalıkta. İnsanlar haklı olarak bunları bir hak olarak görmeye başlamış ama realitede eğer bu kadar yüksek oranlarla sonuç kolay gelmez. Ciddi bir rekabet var. Biz teklif ettiğimiz insanlara yüzde 50 üzerinden teklif ediyoruz." diye konuştu. Fikirtepe'de yapacakları konutları bölge halkının isteklerine göre belirleyeceklerini anlatan Yavuz, projeler hayata geçince Fikirtepe'nin İstanbul'un silüetine değer katacağını dile getirdi.

8-14 kat arası binaların depremde yıkılma riski taşıdığını aktaran Atilla Yavuz, "Daha yüksek katlı binaları 14-15 cm kadar eğim yüzdesiyle yapıyoruz. Bu yüzden binada kırılma ihtimali asgariye iniyor." dedi.
zaman.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER