DUMANKAYA DKY'YE İNŞAAT'A AMERİKALI ORTAK

Yenisahrada Kentsel Dönüşüm amacı ile faaliyette bulunan DKY İnşaat'a ABD'li Şirket Ortak Oldu.

DUMANKAYA DKY'YE İNŞAAT'A AMERİKALI ORTAK
DUMANKAYA DKY'YE İNŞAAT'A AMERİKALI ORTAK
 
Yenisahrada Kentsel Dönüşüm amacı ile faaliyette bulunan DKY İnşaat'a ABD'li Şirket Ortak Oldu.

DKY Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Ege İnşaat'a, ABD’li Amstar Global Partners’a ait AGP Gayrimenkul ile ortak oldu. Ege İnşaat'ın yüzde 50 hissesini ABD'li şirkete satın aldı

 DKY İnşaat'ın sahipleri İbrahim ve Ali Dumankaya’ya ABD’li bir şirketle ortak oldu. DKY Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Ege İnşaat’ın yüzde 50’si ABD’li Amstar Global Partners’a ait AGP Gayrimenkul’e satıldı.
 
Taraflar söz konusu ortaklık için Rekabet Kurumu’na başvurdu. DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, ABD'li  ortakları ile İstanbul’da gayrimenkul projesi geliştireceklerini açıkladı.
 
Geçtiğimiz günlerde Tuzla’da 722 konutluk projesini satışa sunan firma, İstanbul Yenisahra bölgesinde 238.000 metrekare arazi üzerinde anadolu yakasının en büyük kentsel dönüşüm projesi'ni hayata geçiriyor.



 

1963 yılında İbrahim ve Halit Dumankaya kardeşler tarafından kurulan Dumankaya Grubu’nda 1990’lı yıllarda ikinci kuşak işbaşı yaptı. İbrahim Dumankaya’nın oğlu Ali Dumankaya, Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği’nden mezun olup İngiltere’de Birmingham Üniversitesi’nde İşletme Mühendisliği masterı yaptı. Halit Dumankaya’nın oğlu Uğur Dumankaya da Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nden mezun oyup İstanbul Üniversitesi İşletmecilik İhtisas Yönetimi’nde yüksek lisans yaptı.

2013 yılında yeniden yapılanmaya giden şirkette Uğur Dumankaya, Dumankaya İnşaat’ın kaptan köşküne oturdu. Babası eski ANAP Milletvekili ve bakanı Halit Dumankaya ise Murahhas Üye olarak görev aldı. Şirket ortaklarından İbrahim Dumankaya ve oğlu Ali Dumankaya ise yönetim kurulu üyeliklerinden ayrıldılar. Hisselerini Halit ve Uğur Dumankaya devreden İbrahim ve Ali Dumankaya kurdukları DKY İnşaat Gayrimenkul Anonim Şirketi, DKY Otomotiv, DKY Sigorta, Dumankaya Yapı Malzemeleri ile “yola devam” kararı almıştı.

Amstar, 1987 YILINDA KURULDU

1987 yılında kurulan ABD’li Amstar, gayrimenkul sektörüne yaptığı yaptırımlarla tanınıyor. Haziran bilançolarına göre dünya çapında 2.6 milyar dolar büyüklüğünde varlığı yöneten Amstar’ın genel merkezi Denver’da bulunuyor. Şirketin Londra, İstanbul, Kiev, Bermuda ve Yeni Delhi’de ofisleri bulunurken dünya genelinde toplam 73 çalışanı var.


DUMANKAYA DA ORTAK ALMIŞTI


Dumankaya İnşaat'da geçtiğimiz aylarda Ortadoğu’nun güçlü gayrimenkul geliştiricisi Kuveyt Gayrimenkul firması Al Mazaya ile ortak projeler için anlaşma imzalamıştı. Yüzde 50- yüzde 50 anlaşmayla yeni projeler için Kuveytli Gayrimenkul devi Al Mazaya ile el sıkışan Dumankaya İnşaat, kendi projelerinin yanı sıra artık sektörde bu ortaklıkla da proje geliştirmeye devam edeceğini duyurmuştu.

DKY İNŞAAT YENİSAHRA PROJESİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLA

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2014, 18:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER