Ataşehir Belediyesi, Kentsel dönüşüme önce bizden başlayın

Henüz yasası çıkmadan belediyelerden kentsel dönüşüm için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na proje yağdı. İstanbul'da En çok projeyi ataşehir belediyesi sundu

Ataşehir Belediyesi, Kentsel dönüşüme önce bizden başlayın

Önümüzdeki hafta Meclis gündemine gelmesi beklenen 'Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Kanun Tasarısı', daha yasalaşmadan belediye ve valiliklerden  büyük ilgi gördü. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na 81 ilden 400 kentsel dönüşüm projesi gönderildi. Projeler arasında İstanbul, Ankara, İzmir, Düzce, Kocaeli, Sakarya gibi afet riski yüksek, gecekondulaşmanın yoğun olduğu iller dikkat çekti. Belediye ve valilikler, jeolojik, jeofizik, jeoteknik,mülkiyet hakkı, hak sahipliği gibi çalışmalarını da tamamlayarak riskli bölgelerle ilgili taleplerini Bakanlığa iletti.

İstanbul'dan yoğun başvuru var. Ataşehir Belediyesi Yeniçamlıca, Mimarsinan, Mevlana Mahalleri'nin bir kısmının kentsel dönüşüm planına dahil edilmesini istedi. İçerenköy Mahallesi Bostancı, Orta Sanayi Bölgesi, Örnek ve Esatpaşa Mahalleleri'nin riskli alanlar olduğu belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2012, 07:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER