5 Ekim’de 35 ilde 6 bin 500 binayı yıkacağız

6.6 milyon konuta dikkat! Kentsel dönüşüm 5 Ekim'de!Çevre Bakanı Bayraktar: “Kentsel dönüşüm kapsamında 5 Ekim’de 35 ilde 6 bin 500 binayı yıkmaya başlayacağız. Hakkâri’den gelen büyük bir fay hattı var. Hat üzerindeki 7-8 milyon konutun 6.6 milyonunun da elden geçirilmesi zorunlu.”

5 Ekim’de 35 ilde 6 bin 500 binayı yıkacağız
5 Ekim'de 35 ilde birden kentsel dönüşümün başlayacağını açıklayan Bakan Erdoğan Bayraktar, “Bu işi engellemek isteyenlere, 'Bu hainlik' derim. Yapamazsak defolup gideriz” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, ''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın teşvikiyle 5 Ekim'de 35 vilayette 40 noktada toplam 6 bin 500 konut, birim ve işyerini yıkmaya başlayacağız'' dedi. ''Kentsel Dönüşümde Sektörler Buluşuyor'' konulu toplantıda konuşan Bayraktar, kentsel dönüşümde yıkıma İstanbul Esenler’den başlanacağını söyledi. Bakan Bayraktar, "Türkiye ekonomisi, 250 milyar civarından 800 milyar noktasına yetişti. Çok büyük bir büyüme var. 5 Ekim'de başlayacak yıkımlar diye söylentiler oluyor ama önce iş yapalım fazla konuşmayalım. Kentsel dönüşüme karşıyız diyorlar, güzel kardeşim karşı çıkarsanız insanlar ölecek, ölecek insanların vebaline girmiş olacaksınız " dedi.

‘DEFOLUP GİDERİZ’
7 veya 8 milyon konutun fay hattı üzerinde olduğunu, 6.6 milyonunu elden geçirmek gerektiğini belirten bakan Bayraktar, "Sihirli değnek gibi yapacağız diye bir şey yok. Ciddi bir dönüşüm başlayacak. Başta İstanbul olmak üzere, dalga dalga bunu yürüteceğiz. Bu işi engellemek isteyenlere ‘Bu hainlik’ derim. Bu işi yapamazsak defolup gideriz. Biz yapamıyorsak, yanlış yapanı bu millet gönderir” diye konuştu. 5 Ekim'de 35 ilde birden kentsel dönüşümün başlayacağını açıklayan Bakan Erdoğan Bayraktar, “Bu işi engellemek isteyenlere, 'Bu hainlik' derim. Yapamazsak defolup gideriz” dedi.

‘CENAZE EVİNDE BAYRAM OLMAZ’
Kent yasasının, “rant yasası” olmasın gibi bir anlayış olduğuna da işaret eden Bakan Bayraktar, “Biz çok şerefli bir dinin mensuplarıyız. Bu işte 'rant' kelimesini getirmek çok yanlış bir şey. Cenaze evinde bayram olmaz. Allah'tan korkmamız lazım” dedi.
htekonomi

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2012, 10:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER