Adana Kebap Nasıl Yapılır?

Adana Kebap Nasıl Yapılır — Nasil Yaparim — Adana Kebap Nasıl Yapılır? — Başlıklı Konumuzda Adana Kebap Nasıl Yapılır? Hakkında Geniş Bilgi Bulabilir Ve Adana Kebap Nasıl Yapılır?

Adana Kebap Nasıl Yapılır?
Konusu Hakkında Bilmediklerinizi Öğrenebilirsiniz.Adana Kebap Nasıl Yapılır? Başlıklı Konu Başka Bir Siteden Alınmıştır. Adana Kebap Nasıl Yapılır? Konusunun Alıntı Yapıldığı Site Linki Aşağıda Kaynak Olarak Belirtilmektedir.

Adana yöremize has olan ve tüm Türkiye’de afiyetle yenilen ve aranılan bir tad olan Adana Kebap, tüm gizemliliğini herkes için korumaya devam ediyor. Fakat biz nasil.gen.tr editör ekibi olarak sizler için en iyi adana kebap nasıl yapılır sorusuna yönelik olarak yaptığımız araştırmalar sonucunda bir dizi bilgiler vereceğiz ve aynı zamanda sizi adana kebap hakkında bilgilendirmiş olacağız.

Adana kebap, 1 yaşını doldurmuş erkek koyunun etinden yapılmaktadır ve bu koyun doğal besinlerle beslenmiş olması gerekmektedir. Kuzu etinden Adana kebap yapılır mı diye soracak olursanız, ne yazık ki yapılamamaktadır. Asıl adana kebap 1 yaşını doldurmuş erkek koyun etinden yapılmaktadır.

Sırt ve boşluk kısımlarının etlerinden yapıldığı zaman daha lezzetli olan adana kebap, özellikle kemiğe yakın bölgedeki etten yapılmaktadır.

Belirttiğimiz şartlar içerisinde hazırlanmış ete, hemen hemen %15 oranında taze kuyruk yağı eklenecek ve bu karışım iki elde yer alan bıçak yardımıyla el kıyması şeklinde getirilecektir. Bununla birlikte zırh ile çekilirse daha tane tane olacağı için daha da lezzetli olacaktır.

kebap Adana Kebap Nasıl Yapılır?
Çekilen kıyma bir süre dinlendirilmeye bırakılır ve bu dinlenme sürecinin hemen ardından kıyma içerisine istenildiği oranda tuz eklenir. Eğer acı olması isteniyorsa tam bu aşamada istenildiği kadar kırmızı toz biber eklenebilir.

Avucu dolduracak kadar kıyma tek el ile yeniden yoğrulur ve yassı parlak olmayan Adana demir şişine saplanır. Bu işlemin ardından tek elimiz ile adana kebap şişi tutulurken, diğer elimiz ile daha önceden kaseye hazırlanmış olan suya elimiz dokundurularak parmak uçlarımız ıslatılır. Yine bu elimizin başparmağı ve işaret parmağı ile kebap şişi üzerindeki et şekillendirilir.

Adana Kebap Nasıl Pişirilir?
Adana kebap, aslında ızgarada pişirilmeye uygun değildir. Bir diğer bakış açısıyla, ızgara adana kebap pişirmek için uygun bir materyal değildir. Çünkü et, ızgaranın demirine değecek ve dağlanacaktır; bu da et yüzeyinde kabuklanmaya sebep olur. Ki bu da Adana Kebap lezzetini etkileyecek olumsuz bir durumdur.

Bu durumda hemen hemen 30-35 cm genişliğinde, 12-15 cm yüksekliğinde bir mangal ideal tercih olacaktır. Uzunluk olarak yapılacak Adana Kebap miktarına göre bir tercih yapılabilir. Fakat Adana Kebap bekletilmeden tüketildiğinde çok daha lezzetli bir besin türü olduğu için fazla kebap yapacaksanız uzun mangal tercih etmeniz önerilecektir.

Şişe saplanarak pişirilmeye hazır hale getirilen Adana Kebap kıyması, harı geçmiş mangal üzerinde bekletilirken suyu çekene kadar sık sık çevirilmeli ve düşmesi engellenmelidir.

Adana Kebap Pişirmenin Püf Noktaları
Adana kebap pişirilirken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Eğer bu konularda dikkatli davranmaz iseniz Adana Kebap yapmış olmayacak, aksine sadece et pişirmiş olacaksınızdır. Bu yüzden size söyleyeceğimiz püf noktaları dikkatlice okumanızı ve adım adım uygulamanızı önermekteyiz.

Adana Kebap kıyması, şiş üzerinde pişirilmeye devam ediyorken, yağları akmaya başlayacak ve tam bu sırada sizin devreye girmeniz gerekecektir. Yağlar akmaya başladığı anda, kıyma yağının mangala düşmesi engellenerek, şiş bir pide arasına alınmalı ve elimiz ile ekmeğe hafif hafif bastırarak etin yağı alınmalıdır. Fakat burada dikkat etmemiz gereken nokta, lavaşın bu yağ alma işlemi için ince kalacak olmasıdır. Bu yüzden daha kalın bir pide türü tercih edilmelidir.

Burada en önemli şeylerden birisi hiç şüphe yok ki yağ alma işlemidir, çünkü yağı almamız ile birlikte mangala yağ düşmez ve etimiz iyi bir şekilde pişebilir. Aynı zamanda yağın alındığı ekmek servis sırasında tabağınıza koyulur ve yağlanmış olan pide afiyetle yenilir.

Adana Kebap yerken kalori hesabı yapmanız gerekmez, çünkü adana kebap ile birlikte yiyeceğiniz kuru soğan ve içeceğiniz şalgam bunu dengeleyecektir. Bununla birlikte en önemli nokta kebabın görselliğidir. Pişirme sırasında üstten bastırılarak pişirilen adana kebap, asıl şeklini alacak ve afiyetle tüketilmek üzere hazır olacaktır.

Kebap hazır olduğuna göre soframızı da hazrlayabilir ve afiyetle kebabımızı yiyebiliriz. Afiyet olsun.


Adana Dostlar Kebap Salonu -
Adres ve Telefon Numaraları


ATAŞEHİR KEBAPCILAR ADRES VE TELEFONLARI

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2012, 14:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER