23 Nisan Coşkusu Beykoz’u Sardı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Beykoz’da da coşkuyla kutlandı.

23 Nisan Coşkusu Beykoz’u Sardı
23 Nisan Coşkusu Beykoz’u Sardı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Beykoz’da da coşkuyla kutlandı.

Tarihi Beykoz Çayırı ve Beykoz Belediyesi Meydanı’nda kendileri için hazırlanan kutlama ve eğlencelere katılan çocuklar 23 Nisan coşkusunu aileleriyle birlikte doyasıya yaşadı.

Bu yıl ilçede 6.sı düzenlenen 23 Nisan Uluslararası Beykoz Belediyesi ve Beykoz Kaymakamlığı Halk Dansları Festivali’nde Kosova’nın Prizren, Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ise Lefkoşe şehirlerinden 50 çocuk misafir gösteri sundu, ilçedeki öğrencilerin hazırladıkları rengarenk gösteri ve yarışmalarla kutlama alanı şenlik alanına döndü.

Sabah saatlerinde Beykoz Meydanı’nda yapılan resmi törenin ardından Tarihi Beykoz Çayırı’nda düzenlenen 23 Nisan etkinliklerinde ilçedeki ilköğretim okullarının hazırladıkları yedi bölgeden halk oyunlarıyla kardeşlik vurgusu yapıldı.

Tarihi Beykoz Çayırı’ndaki kutlamaları Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan, AK Parti İlçe Başkanı Adem Sefer, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, İstanbul Boğaz Komutanı Tuğamiral Tayyar Erten Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Nazmi Yekrek,  İlçe Spor Müdürü Serkan Öcalmaz, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, ilçe sakinleri izledi. 

Başarılı Öğrencilere Altın Ödülü


Tören öncesinde Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan ve Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek tarafından, ilköğretim okulları arasında açılan 23 Nisan konulu resim, kompozisyon ve şiir dalında ödül kazanan öğrenciler ile çeşitli spor müsabakalarında derece alan öğrencilere altın ödülü verildi.

Burada tüm çocukların bayramını kutlayan Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan,: “Yurt dışından ve yurt içinden bu kutlamaya katılan tüm çocuklarımızı tebrik ediyorum, bayramınız kutlu olsun. Sizler ülkemizin geleceği yarınlarımızın teminatısınız. Burada sizlere çeşitli ödüller verdik. Sizler için en iyisini istiyor ve yapmaya çalışıyoruz. Sizlerle ne kadar övünsek azdır.  Bu kutlamalar Dünya’daki anlaşmazlık ve kavgaların sona ermesine vesile olacak” dedi.

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Dünya’da kutlayan tek ülke olduğumuzu hatırlatarak: “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm ülkede coşkuyla, İstanbul’da da en coşkulu şekilde Beykoz’da kutlanıyor. Bu coşkuyu yurt dışından gelen misafir öğrencilerimizle de paylaşıyoruz. Bu bayram tüm Dünya Çocukları’nın bayramı. Hepinizin bayramı kutlu geleceğiniz aydınlık olsun. Sizleri önce Allah’a sonra ailelerinize emanet ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşma ve ödüllerin verilmesinin ardından Kosova’nın Prizren, Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ise Lefkoşe şehirlerinden gelen misafir öğrenciler ile ilçedeki ilköğretim öğrencilerinin hazırladıklar dans performansları ve gösteriler sergilendi.
Öğrenciler arasında düzenlenen çuval yarışması, halat çekme yarışması, yumurta taşıma yarışması ve çember koşusu gibi yarışmalar renkli ve heyecanlı anlara sahne olurken, aileler de nostaljik anlar yaşattı.

Etkinlik alanının çevresinde özel olarak hazırlanan ebru, taş ve yüz boyama stantları gün boyu çocuklarla dolup taştı. Yine çocuklar için alanda özel olarak kurulan top havuzu, kaydırak kuleleri eğlencenin merkezi oldu.

Tarihi Çayır’da Beykoz Kaymakamlığı, Beykoz Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle yapılan programa, Türkiye Omurilik Felçliler Derneği Beykoz Şubesi, Riva Kültür ve Eğitim Derneği, Beykoz Eğitime Destek Derneği gibi sivil toplum kuruluşları da destek verdi.

Türk Sanat Müziği’nin sevilen ismi Ayşe Tunalı da kutlama kapsamında Beykoz Çayırı’nda bir konser verdi. 

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2013, 19:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109