SARIKAMIŞ KAYAK MERKEZİ

Kars Sarıkamış Kayak Merkezi, adres ve Telefonları

SARIKAMIŞ KAYAK MERKEZİ
Kars Sarıkamış Kayak Merkezi

Pistleri nasıldır?


Kayak alanı 2100 -2634 metre yükseklikleri arasında, sarıçam ormanları içerisinde yer almaktadır Sarıkamış, Alp Disiplini, Kuzey Disiplini ve Tur Kayağı için çok uygun koşullara sahiptir. Çamlar arasında toplam 12 kilometreyi bulan 5 etaplı piste sahip 2500 rakımlı Cıbıltepe’nin muhteşem bir doğal güzelliği vardır.

Kristal karı eşsizdir. Sarıkamış Kayak Merkezi’nde 2 adet telesiyej, 1 adet teleski tesisi hizmet vermektedir. Sarıçam Kayak Tesisleri 2400 kişi/saat kapasiteli, diğer telesiyej ise 800 kişi/saat kapasitelidir. Ayrıca Cıbıltepe’de 2 adet 4′lü teleski bulunmaktadır.
    

Kars Sarıkamış Kayak Merkezi’nde Konaklama?

Kayak merkezinde çeşitli konaklama yerleri bulunmaktadır. Tesislerde kayak öğretmeni ve kiralık kayak malzemesi temini mümkündür. İlkyardım, güvenlik ve sağlık hizmetleri verilmektedir. Sarıkamış ilçesindeki konaklama yerlerinden de yararlanılabilmektedir.
Kars Sarıkamış Kayak Merkezi’ne Nasıl Gidilir? Ulaşım Nasıldır?

Sarıkamış Kayak Merkezi, Kars’a 60 km. uzaklıktadır. Kars havaalanı 40, Erzurum havaalanı 90 dakika sürmektedir. Şehir merkezinden kayak tesislerine ulaşım özel araçlarla mümkündür.

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2016, 16:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER