KARTALKAYA KAYAK MERKEZİ

Kartalkaya kayak Merkezi adres ve Telefonları

KARTALKAYA KAYAK MERKEZİ
Kartalkaya kayak Merkezi

Kartalkaya kayak Merkezi Nerede?

Kartalkaya kayak merkezi Batı Karadeniz bölgesinde, Bolu  il merkezinin güneydoğusunda, Köroğlu dağları üzerinde yer almaktadır.

Kartalkaya ve çevresi orman örtüsü ile kaplıdır.
 
Kartalkaya Kayak Merkezi’ne hangi sezon-ne zaman gidilir?
 

Kayak için en uygun zaman aralık-mart arasıdır.

Kar yüksekliği, normal kış koşullarında üç metreye ulaşabilmektedir.

Mevsim başında toz, mevsim sonunda ıslak kar özellikleri görülür
Kartalkaya Kayak Merkezi Pistleri nasıldır?

Dorukkaya Otel ,Kartal Otel , Kayak alanı 1850 - 2200  metre yükseklik kuşağı üzerinde yer almaktadır.

Alp kayağı, kayaklı koşu (Cross-Country) ve tur kayağı  için çok uygun koşullara sahiptir.

2 adet telesiej, 6 adet telesiki ve 3 adet baby lift  olmak üzere toplam 11 mekanik tesiste toplam taşıma kapasitesi 6000 kişi/saattir.

12 adet pistte toplam uzunluk 20 km.yi bulmaktadır. -  Yeşil Lift (Chairlift - 700 m) - Çamçukuru Lift (Chairlift - 650 m) -  İnekçayırı 1-2 (Ski-Lift - 900 m) - Resuldede 1-2 (Ski-Lift - 600 m) -  Kazankaya (Ski-Lift - 650 m) - Köroğlu Lift (Ski-Lift - 1200 m) - 2 Baby-Lift
 
Kartalkaya Kayak Merkezi’nde Konaklama?
   

Kartalkaya’da üç büyük konaklama tesisi bulunmaktadır.

Otellerde restoran, yüzme havuzu, disko-bar-oyun   salonu mevcuttur.

Kayak hocası ve kayak malzemeleri temin edilebilir.

Merkezde ayrıca bir kafe-bar hizmet vermektedir.

 
Kartalkaya Kayak Merkezi’ne Nasıl Gidilir? Ulaşım Nasıldır?

Bolu şehir merkezine 54 km., İstanbul-Ankara karayoluna  28 km. uzaklıktadır.

Ankara Esenboğa Havaalanı - Bolu arası, karayolu ile 220  km.dir.

İstanbul Atatürk Havaalanı - Bolu arası karayolu ile 275  km.dir.

Bolu şehir merkezinden kayak merkezine ulaşım 45 dakika




KARTALKAYA HAKKINDA

Köroğlu Milli Parkı içersinde bulunan Kartalkaya Ankara dan 180 km Bolu dan 50 km uzaklıkta bulunmaktadır. Köroglu dağının 200 metre yukarisinda bulunan kayak merkezi bir çok yerli ve yabanci turiste shuttle servis düzenlemektedir .Bolu dan Kayak merkezlerine halk otobüsleri kalkmaktadır . Aralık ayında başlayan kayak sezonu Nisan ayında noktalanmaktadır . Dogal güzelliklere konforunda eklenmesiyle Kartalkaya en çok yerli turist İstanbul ve Ankara dan gelen turistlerdir. Bunun nedeni Kartalkaya nın İstanbul ve Ankara ya 4 saatlik bir mesafede olması. Kartalkaya kayak merkezindeki otellerin yatak kapasitesi ortalama 1223 dür. Kartalkayada yeteri kadar Sağlık Merkezi olmasında rağmen durumu ciddi olan hastalar için Bolu hastaneleri kullanılmaktadır. Kartalkaya kayak merkezi Karadenizin Bati Karadeniz bölgesinde Bolu da ise il merkezinin doğusunda ve de Köroğlu dağlarının üst kısmında bulunmaktadır . Kayaklı koşu, Tur kayağı ve Alp kayağı için idealdir .
        


KARTALKAYA OTELLERİ



KARTAL OTEL KARTALKAYA
ŞEHİR    :    BOLU
BÖLGE     :    KARTALKAYA
SINIF     :    ÖZEL BELGELİ
     
  Köroğlu dağlarının 2000 metre zirvesinde bulunan Kartal Otel kayak tutkunlarına 1978 yılşından bu yana  aradıkları kaliteyi, konforu, estetiği sunan,  İstanbul'a 3, Ankara'ya 2 saatlik uzaklığı bulunan ideal kayak merkezinin Türkiye'deki ismidir...
   
  Kartal Otelde herkese uygun oda bulunmaktadır; standart, dublex, suit, geniş, villa v.s  gibi oda seçenekler sunmaktadır. Tüm odalarda uydu bağlantılı televizyon, otomatik telefon, 24 saat sıcak su, duş veya küvet,zeminde halı veya seramik, saç kurutma,  merkezi ısıtma, emanet kasa bulunmaktadır.
   
  Kartal Otelde 24 saat boyunca resepsiyon hizmeti verilmektedir dilediğiniz saatte her türlü bilgi edinebilirsiniz. Bembeyaz kar manzarası, 500 kisilik Restaurant, Cafe Kartal ve 2200 metrede bulunan Tepe Cafe gibi yiyecek içecek bölümlerinin yaninda Butik Market, misafirlerine hizmet veren Kartal bar, Kaya bar, Eagles Cafe Bar, Kartal disco-bar, fotografçi, şöminesi gibi olanaklardan yararlanabilirsiniz
   
  Kartal Otelde doyasıya kayak imkanı sunan pistler bulunmaktadır ve  hemen yanıbaşında bulunan Cafe Kartal ve 2200 metrede bulunan Tepe Cafe’de sıcak şarab ve  hertürlü yiyecek-içecek imkanı bulabilirsiniz. Otelde üç öğün açık büfe uygulayan restuarantta farklı lezzetler tadabilirsiniz..
   
  Kartal Otelde kayaktan kalan zamanlariniz için havuz, sauna, fitness salonu, bowling, bilardo, video oyunlari , yüzerken kayak yapanlari seyredebileceginiz yüzme havuzu ve jacuzziden gibi seçeneklerden faydalanabilirsiniz.
   
  Kartal Otelde 2 katlı dağevi şeklinde dekore edilmiş 2 katlı birbirinden bağımsız villalar bulunmaktadır. Villa’nın her katında 2 yatak odası, salon, mutfak, banyo bulunmakta, alt katta ayrıca şömine bulunmaktadır.
   
  Kartal Otelde kayak yapmamış olan ve kayakta profesyonel olanların yararlanabileceği ve güvenliği 24 saat sağlanan pistler bulunmaktadır.Otelde bulunan pistlerin toplam uzunluğu 20 km dir. 25 yıllık bir tecrübeye sahip olan otelde deneyimli kayak personeli tarafından  pistler sürekli olarak dolaşılarak en ufak aksaklıklar fırsat verilmemektedir. Lift kapasitesi 6000 kişi/saat olduğundan hiçbir liftte sıra beklemek zorunda kalmazsınız.





DORUKKAYA SKİ & MOUNTAİN RESORT OTEL
ŞEHİR    :    BOLU
BÖLGE     :    KARTALKAYA
SINIF     :    4 YILDIZLI
 
      Dorukkaya Ski and Mountain Resort Otel, 259 toplam oda, 800 toplam yatak, 108 standard oda, 150 aile odası,28 oda standart oberj odası, 2 oda villa, 1 suite kapasitelidir. Otel dağ, orman manzarası, kayak pisti manzarasına sahiptir.
      Odalarda telefon, duş ve tuvalet, banyo, minibar,müzik yayını, banyoda müzik yayını ve telefon, uydu bağlantılı televizyon, merkezi ısıtma, yYerler halı kaplama, saç kurutma makinesi bulunmaktadır.
      Dorukkaya Ski and Mountain Resort Otel iyi zaman geçirmeniz için kapalı yüzme havuzu, ısıtmalı kapalı yüzme havuzu, jakuzi, masaj, sauna, Türk hamamı, kuaför, güzellik merkezi, spor ve sağlık merkezi, bilardo, atari ve langırt salonu, internet cafe, disko, eğlence merkezi, mini klüp, çocuk oyun odası, televizyon odası, kayak, snowboard, spor kulübü gibi seçenekler sunmaktadır.
      Dorukkaya Ski and Mountain Resort Otel'de kayak ve snowboard okulları, muayenehane odası, 24 saat doktor ve sağlık ekibi, çocuk bakıcısı, market, mağzalar, fotoğrafçı, kuru temizleme ve çamaşırhane servisi, güç jenaratörü, bagaj muhafaza odası, kiralık kasa, PTT hizmetleri, açık ve kapalı otopark gibi olanaklardan yararlanabilirsiniz.
      Dorukkaya Ski and Mountain Resort Otel'de liftler ve pistler: 2 adet 240 m. - 1 adet 600 M.- 1 adet 750 m. – 1 adet 1080 m. – 1 adet 1100 m. – 1 adet 1200 m. – 1 adet 1500 m. olmak üzere 8 adet ski-lift, 11 adet kayak pisti bulunmaktadır.
      Herşey dahil konsepti ile .alışan otelde lobi bar ve restaurant bar, 1 açık büfe restoran, 1 kapalı restoran ve 1 oberj restoran . Otelde dünya mutfağı ve Türk mutfağından farklı lezzetler bulabilirsiniz.
      Dorukkaya Ski and Mountain Resort Otel'de Türkiyede ilk defa Avusturya’dan gelen mühendisler tarafından projelendirilmiş Türkiye’nin ilk profesyonel snowpark’ına sahiptir. 3 ana Rampa, 1 Corner, 3 Handrail (6 metre, 4 metre ve 3 metre) ve 3 Box (6 metre, 3 metre ve 3 metre) dan oluşmaktadır.
      Dorukkaya Ski and Mountain Resort Otel, Bolu Dağlarının üzerine kururulmuştur, Bolu'ya 40 km. Esenboğa Hava Alanına 180 km uzaklıktadır.




GRAND KARTAL OTEL KARTALKAYA
ŞEHİR    :    BOLU
BÖLGE     :    KARTALKAYA
SINIF     :    OBERJ
 
Grand Kartal Otel, Bolu Köroğlu Dağlarının 2.000 metre zirvesinde kurulmuş olup, İstanbul'a 3 ve Ankara'ya 2 saat mesafede uzaklıktadır. Grand Kartal  bir DAĞ ve KAYAK Otelidir.
   
  Grand Kartal Otelin tüm odaları pist ve dağ manzaralıdır. Otel 160 toplam oda, 500 toplam yatak kapasitelidir. Aile odaları connection odalardan oluşur. Oda arasında kapı bulunmaktadır.
   
  Bilardo, Video Game, Mini Club, Oyun Salonu, TV Salonu, Kapalı Otopark (Ücretsiz), Kiralık Kayak Odası, Kayak Dersi, Yüzme Havuzu, Jakuzi, Sauna, Fitness Center
   
  Odalar 28 ile 32 m2 arasındadır.Her odada,2 adet French Bed (iki kişilik yatak),1 adet çekyat,uydu bağlantılı televizyon, direkt telefon bağlantısı, ücretsiz şifreli kasa, saç kurutma makinası,24 saat sıcak su ve duş, tuvalet, merkezi ısıtma bulunmaktadır.
   
  Grand Kartal Otel'de 4 adet asansörü, disko, restaurant, oyun odası, jakuzi, okuma salonu, televizyon salonu, kuaför, konferans salonu, alışveriş dükkanları, 1 kapalı yüzme havuzu, bar, mini club, çocuk oyun yeri gibi olanaklardan yararlanabilirsiniz.
   
  Grand Kartal Otel toplam pist uzunluğu 20 km olan 12 adet piste, 6000 kişi/saat lik lift kapasiteli 2 adet chair lift, 6 adet ski lift, 3 adet baby lift bulunmaktadır.Türkiye'nin en iyi mekanik tesisleri, Avrupa daki örneklerini aratmayan bakımlı kayak pistleri bulunmaktadır.
   
   Grand Kartal Otel, Kartalkaya mevkii, Bolu şehir merkezine 38 km, havalimanına 174 km uzaklıktadır.



KORU OTEL KARTALKAYA
ŞEHİR    :    BOLU
BÖLGE     :    BOLU DAĞI
SINIF     :    4 YILDIZLI
 
Karu Otel 128 tolam oda, 270 toplam yatak, 3 bağlantılı oda kapasitelidir. Otel dağ manzaralıdır.
   
  Odalar direk telefon bağlantılıdır ve odalarda duş ve tuvalet , minibar, balkon, uydu bağlantılı televizyon, cine 5, digiturk,müzik yayını, merkezi ısıtma sistemi, saç kurutma makinası bulunmaktadır.
   
  Kartal Otelde kaldığınız süre boyunca her türlü bilgi ve yardım için Reception 24 saat hizmet vermektedir Bembeyaz kar manzarası, romantizmi ateşleyen şöminesi, sıcak atmosferi ile sıcak dost sohbetleriniz, eğlence veya özel anlarınız için Kartal bar, Kaya bar, Eagles Cafe Bar, Kartal disco-bar’da zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız
   
  Koru Otelde, sağlık odası , internet , market , çamaşır ve ütü servisi , resepsiyonda emanet kasası , jeneratör , açık otopark,Merkezi klima, merkezi ısıtma, bahçe, tv odası, oyun odası, internet , çamaşırhane, kuru temizleme, hediyelik eşya, 24 saat oda servisi, doktor yada hemşire, bebek bakıcısı, ücretsiz otopark, alışveriş merkezi gibi olanaklardan yararlanabilirsiniz..
   
  Koru Otel iyi zaman geçirmeniz için kapali yüzme havuzu ve çocuk bölümü, termal havuz, Türk hamamı, sauna, masaj, jakuzzi, fitness salonu, jimnastik salonu, bahçe , çocuklar için oyun alanı ,televizyon odası, disko, sinema, buhar odası, fin hamamı,tenis kortu, masa tenisi, bilardo, voleybol, basketbol, jogging, profesyonel futbol sahası gibi seçenekler sunmaktadır.
   
  Yarım ve tam pansiyon konsepti ile çalıişan otelde oda kahvaltısı, kahvaltı salonu, lobi bar, havuz bar, snack-bar. 3 alakart restoran, 4 kapalı restaurant kapasite:1000, açık resaurant kapasite: 360, kafeterya, amerikan bar bulunmaktadır. Otelde dünya mutfağından farklı lezzetler sunmaktadır.
   
  Koru Otel, Abant'a 25 km, Yedigöller'e 45 km, Ankara Havaalanına 200 km, İstanbul Atatürk Havaalanına 230 km uzaklıktadır.





VİLLA NEVA OTEL KARTALKAYA
ŞEHİR    :    BOLU
BÖLGE     :    KARTALKAYA
SINIF     :    BUTİK

Villa Neva Otel, Kandıra köyünde, Bolu şehir merkezine 15 Km uzaklıktadır.. Boludan E-5 karayolu üzerinden Ankara istikametine 10 Km. gidildiğinde sağ tarafta Kartalkaya Kayak Merkezi yol ayrımına girildikden sonra 5. Km de otele varmış oluyorsunuz.Vialla Neva Oetlin açılışı şöyledir; Nevin-Erol Karaoğul çifti yaşamlarına bir aktivite katabilmek için ve doğaya önem veren insanlaral paylaşabilmek için 1993 yılında satın aldıkları evlerini otel yapmaya karar vermişler . Villa Neva Otel 2003 sonbaharından itibaren misafirlerini ağırlamaya başlamıştır.
   
  Otel bölümünde 4 oda bu odalar ikişer kişilk olup, bar ve lokantanın yanısıra şömineli dinlenme bölümü bulunmaktadır. Otel bölümü haricinde, ev bölümünde  2 oda bulunmaktadır ve odalar üçer kişilkli olup,bu bölümdeki odalar  büyük ekranlı ve ev sinema sistemli televizyon bölümü ile ayrı bir şömineli salonu bulunmaktadır. Otel Bolu ovasını ve dağlarını manzarasını seyredebileceğiniz teras ve bahçede dinlenebilmeniz için değişik mekanları gibi seçenekler sunmaktadır. Otelde odalar istenildiği taktirde ilave bir yatak konulabilmektedir. Tüm odalar banyo ve tuvaletlidir. Otelde  bütün bölümlerı ayrı iyi kalitede ses sistemine donatılmıştır, ister otelin geniş arşivineden yararlanabilir veya isterseniz yanınızda getireceğiniz cd’leriniziden müzik dinleyebilirsini, diğer bir seçenek televizyon bölümümüzde istediğiniz bir DVD’yi izleyebilirsiniz.
   
  Otelde 23 km. uzaklıktadki Kartal Otel ve Dorukkaya Otel liftlerinde kayak ve snowboard imkanından yararlanabilirsiniz.
    
  SAFARİ TURLARI: Otelde rehber eşliğinde çeşitli eğimlerde ve uzunluklardaki parkurlarda, yürüyüş kayağı veya hedik ile safari turları yapılmaktadır.
    
  DAĞ BİSİKLETİ TURLARI: Otelde 750 m.'den 2200 m.'ye kadar irtifada toplamı 400 km.'yi bulan orman yollarında, çeşitli zorluk derecelerindeki parkurlarımızda doğa ile baş başa bisiklet turları yapılmaktadır.
    
  MOTORSİKLET TURLARI: Otelde koordinatları belirlenmiş parkurlarda ister rehber eşliğinde ister bağımsız kros turları yapılmaktadır.
    
  OFF-ROAD:Otel  parkurlarında 4x4 jeep'lerle doyumsuz bir doğada her türlü aktiviteyi yapabileceğiniz ve heycanlı,iyi zaman geçirebilirsiniz.

  YÜRÜYÜŞ TURLARI: Köyümüz civarında veya bölgemizden seçeçeğimiz bir parkurda istenilen uzunluklarda ve zorluk derecelerinde yürüyüş turları yapılmaktadır.





Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2016, 16:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109