KARTAL’DA 2. GELENEKSEL HAMSİ ŞENLİĞİ

Kartal Belediyesi, Kartal Doğu Karadeniz Kültür Derneği ve Trabzon Akçaabat Işıklar Beldesi Kültür Sanat ve Spor Kulübü Derneği katkılarıyla Hamsi Şenliği düzenledi.

KARTAL’DA 2. GELENEKSEL HAMSİ ŞENLİĞİ
KARTAL’DA 2. GELENEKSEL HAMSİ ŞENLİĞİ"

Kartal Belediyesi, Kartal Doğu Karadeniz Kültür Derneği ve Trabzon Akçaabat Işıklar Beldesi Kültür Sanat ve Spor Kulübü Derneği katkılarıyla Hamsi Şenliği düzenledi. Hamsi Şenliği’nde binlerce Kartallı bol bol hamsi ve helva yiyip horon tepti.

Kartal’da ikinci defa düzenlenen “Hamsi Şenliği’’nde binlerce Kartallı, kendilerine ikram edilen Hamsi balığı ve helvayı yedikten sonra kemençe ve folklor ekiplerinin eşliğinde horon teperek coştu.

Kartal Meydanı’nda gerçekleşen şenliğe; Kartal Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz, eşi Feray Öz, Doğu Karadenizliler Derneği Başkanı Doç. Dr. Necmi Kurt ve dernek yönetimi, Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Mermertaş, Ömer Fethi Gürer, Kartal Belediyesi CHP Meclis Üyeleri, Trabzon Akçaabat Işıklar Beldesi Kültür Sanat ve Spor Kulübü Derneği üyeleri, Belediye Birim Müdürleri ve Karadenizlilerin yoğun olduğu her yöreden ilçede yaşayan binlerce Kartallı katıldı.

Kartal Belediyesi'nin Kartal Doğu Karadeniz Derneği ve Trabzon Akçaabat Işıklar Beldesi Kültür Sanat ve Spor Kulübü Derneği ile birlikte ikinci kez düzenlediği Hamsi Festivali'nde, Kartallılara 2 ton ızgara hamsi, helva ve yüzlerce tepsi hamsi pilavı ikram edilirken, 5 ton da çiğ hamsi poşetlenerek dağıtıldı. Kartal Meydanı’nda kurulan 30 metre uzunluğundaki mangallarda pişirilen ızgara hamsilerden yemek isteyen binlerce Kartallı, uzun kuyruklar oluşturdu.

Başkan Altınok Öz, Kartallılara Ekmek Arası Hamsi İkram Etti

Kartal Belediyesi’nin öncülüğünde gerçekleşen Hamsi Şenliği’nde, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve eşi Feray Öz, Kartallılara ekmek arası hamsi ve hamsi pilavı ikram ettiler. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün ikram ettiği hamsi, helva ve hamsi pilavını yiyen Kartallılar, daha sonra Karadeniz türküleri, halk oyunları ekipleri ve kemençe eşliğinde horon teperek coştular.

Başkan Altınok Öz: “Karadeniz Kültür Evini ve Kültürünün Sergileneceği Alanları Hazırlayacağız”


Hamsi Şenliği’nde konuşan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, şenliğe katılan herkese teşekkür ederken “Bizi bir araya getiren hamsi.. Hamsi deyip geçmeyin. Hamsi denildiği zaman akla Karadeniz geliyor, Karadenizlilerin ince esprileri geliyor. İnce espri yapabilmek için zeki olmak gerekiyor. İşte Karadeniz deyince espri yapan zeki Karadeniz insanlarını görüyoruz. Ne iyi ettiniz de geldiniz. Kartal’ın bu güzel meydanını horonlarınızla coşturdunuz. Hamsi ekmek yaparak burada insanlarla buluşuyoruz ve aynı zamanda Karadeniz’in kültürünü insanlarımızla buluşturuyoruz” dedi. Bu yıl ikinci kez düzenledikleri Hamsi Şenliği’nin bundan böyle her yıl yapılacağını belirten Başkan Altınok Öz, “Karadeniz Kültür evini ve Karadeniz’in kültürünün sergileneceği alanları biz yerel yönetim olarak hazırlayacağız. Karadenizlileri çok seviyorum ama bir şeyi beceremediğimi açıkça ifade etmek istiyorum. Bizim Orta Anadolu’nun türküleri ve oyun havaları 3 saniyede bir harekettir, yavaş yavaş oynanır, ama sizler 1 saniyede 15 hareket yapıyorsunuz. Beni horon oynama konusunda affedin ” diyerek meydanı dolduran vatandaşlardan alkış aldı. Ustaların, hazırladığı birbirinden lezzetli değişik şekillerde pişirilmiş hamsileri sahneye getirerek ikram ettiği Başkan Altınok Öz, “Sevgili Karadenizliler, bir şeye dikkatinizi çekmek istiyorum. Bakın, hamsi sizin ama bu hamsileri sizin kadar güzel pişiren usta Diyarbakırlı. İşte bu meydanın tadı burada” dedi.

Bu Sofrayı Önümüze Koyan Başkan Altınok Öz’e Teşekkürler

Doğu Karadenizliler Derneği Başkanı Doç. Dr. Necmi Kurt da yaptığı konuşmada “Bugün çok güzel bir gün. Etkinliğimize katılan herkese çok teşekkür ediyorum. Bu etkinliği düzenleyen, bu sofrayı önümüze koyan, başta Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e, Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer’e ve Kültür Müdürü Adem Uçar’a teşekkür ediyorum. Bunun yanı sıra Doğu Karadenizliler Derneği Yönetim Kurulu üyelerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Altınok Öz’e Vatandaşlardan Büyük Sevgi

Renkli görüntülerin yaşandığı Hamsi Şenliği’nde Başkan Altınok Öz’e, meydanı dolduran binlerce Kartallı büyük ilgi gösterdi. Halkın içinde devamlı dolaşan Başkan Altınok Öz’ü karşılarında gören Kartallılar, sevgi gösterisinde bulundular. Öz’ün çevresini saran Kartallılar, sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirirken Başkan Altınok Öz de vatandaşların ısrarlı isteklerini kırmayarak bir süre horon oynadı.

Çocuklardan Başkan Altınok Öz’e Yoğun İlgi

Şenlik alanını gezen Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Hamsi Şenliği’ne aileleriyle gelen çocukların yoğun ilgi odağı oldu. Başkan Altınok Öz’e sarılarak yanaklarından öpen ve hatıra fotoğrafı çektiren çocukların, Başkan Öz’ü ne kadar çok sevdikleri gözlerden kaçmadı.

Hamsi Yeme Yarışmasında 1 Dakikada 50 Hamsi

Karadeniz müziğinin sevilen sanatçıları İlkan Selvi, Mehmet Tak, Neşat Aydın ve Onay Şahin’in Kartal Meydanı’nda yöresel müzikleriyle sahne aldığı 2. Hamsi Şenliği’nde Kartallılar, folklor gruplarının gösterileri ve kemençe eşliğinde adeta coşarken ‘En Hızlı Hamsi Yeme Yarışması’ da düzenlendi. Yarışmayı, 1 dakikada 50 hamsi yiyen Karadenizli Resul Altınbaş kazandı. Altınbaş, plaketle ödüllendirilirken şenlikte sahne alan sanatçılara da Kartal heykelciği takdim edildi.

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2014, 11:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER