Çini Kursu, Taksim’den sonra Pendik’te

Pendik Belediyesi Çini Kursu’nun 4 yıl kursiyerliğini yaptıktan sonra Proje Grubu adı altında profesyonel çalışmalara imza atan 9 bayan kursiyer, Taksim metrosunda açmış oldukları sergiyi büyüterek Pendik Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’ne taşıdı.

Çini Kursu, Taksim’den sonra Pendik’te

Pendik Belediyesi Çini Kursu’nun 4 yıl kursiyerliğini yaptıktan sonra Proje Grubu adı altında profesyonel çalışmalara imza atan 9 bayan kursiyer, Taksim metrosunda açmış oldukları sergiyi büyüterek Pendik Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’ne taşıdı. Gelincik Eroğol öncülüğündeki kursiyerler; Sümeyye Ekinci, Tuba Kartın Ekinci, Arzu Şahin, Ayçin Gürsev,  Esma Şahin, Funda Karaman, Ferhan Yüksel ve Nurcan Uçar'ın hazırladığı ve fiyatları 50 TL ile 40 bin TL arasında değişen çini eserler, Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin’in de katıldığı açılışla Pendiklilerle buluştu. Açılışta konuşan Başkan Şahin, Pendik Belediyesi kurslarında yetişen Proje Grubu’nun artık çok başarılı işler ortaya koyduğunu ve gelecekte ülke çapında önemli işlere imza atacaklarına inandığını belirtti.

Hedefleri ‘atölye’ kurmak

Aynalardan peçeteliklere, tabak çalışmalarından çini objelere kadar uzun çalışmaların ürünü olan eserlerin sahibi kursiyerler, açılışta gerçekleştirdikleri konuşmada, Pendik Belediyesinin bu güne kadar kendilerine göstermiş olduğu destek için Başkan Şahin’e teşekkür etti. Hedeflerinin büyük boyutlu çini çalışmaları gerçekleştirmek için bir atölye kurmak olduğunu belirten kursiyerler, belediyenin malzeme desteğiyle gerçekleştirmiş oldukları Ayasofya Müzesi’ndeki 1. Mahmut Kütüphanesi’nde yer alan 3 buçuk metrelik tarihi çini eserin birebir benzeri çalışmayı da son kez Pendik’te sergiliyor. Yaklaşık 40 bin TL değerindeki 3,5 m2’lik çini çalışması sergiden sonra Pendik’teki özel bir vakıfa hediye edilecek. 
Resim alt yazı: Ayasofya Müzesi’ndeki 1. Mahmut Kütüphanesi’nde yer alan 3 buçuk metrelik tarihi çini eserin birebir benzeri çalışma

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER