"Milli Hakimiyet ve İstiklale Giden Yol" Konferansı Yapıldı

Çankırı Karatekin Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi Bölüm Başkanlığı tarafından düzenlenen “Milli Hakimiyet ve İstiklale Giden Yol” konferansı İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonun'da gerçekleştirildi. Konferansa başta Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ziya Şimşek olmak üzere öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selma Yel programa konuşmacı olarak katıldı. Selma Yel’in özgeçmişinin anlatılmasının ardından konferansa geçildi. Yel, demokrasi tarihi hakkında kısa bilgi verdikten sonra Cumhuriyet tarihinde demokrasinin temellerini oluşturan ve demokrasinin gelişmesine sebep olan tarihi olayları ayrıntılarıyla anlattı.

Prof. Dr. Selma Yel İstiklal mücadelesinde Anadolu’da kurulan cemiyetlerin bir birlik oluşturduğuna, bunların ise günümüz sivil toplum kuruluşlarının temelini oluşturduğunu söyledi. Yel, Erzurum Kongresi ve Sivas Kongresinin milli hakimiyeti egemen kılacağının ve kurulacak yeni devletin millet iradesiyle kurulacağını ifade etti.

Konferansın sonunda Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ziya Şimşek tarafından konferansa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Selma Yel’e teşekkür ederek tuz lambası hediye etti.

Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2012, 10:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER