KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ BASINLA BULUŞTU

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, Çankırı basını ile bir araya geldi. Basın toplantısında Rektör Savaş’a İdari Mali İşler Daire Başkanı Mustafa Çokyaman, Strateji Geliştirme Daire Başkanı Yusuf Kütük ve Yapı İşleri Teknik Daire Başkanı Halis Çalıkoğlu eşlik etti.

KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ BASINLA BULUŞTU

Büyük Otel’de gerçekleşen basın toplantısında Rektör Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş üniversitenin üç yıl içinde büyük gelişim gösterdiğini söyleyerek, “Üç yıl için fakülte sayımızı altıya çıkardık. Bu altı fakülte içinde sadece Mühendislik Fakültemizde öğrencimiz bulunmuyor. Fakültenin kadrosu tamam olmasına rağmen fiziki mekan yüzünden öğrenci alamadık. Fiziki mekan yetersizliğinden sadece Mühendislik Fakültemiz değil diğer fakültelerimizde etkileniyor. Yer olmadığı için yeni bölümler açıp öğrenci alamıyoruz” şeklinde konuştu. Üniversite kayıt donduran öğrenci sayısının 2000’lere ulaştığı yolunda haberleri yalanlayan Rektör Savaş, kayıt donduran öğrenci sayısının 17 olduğunu belirtti. 

Fakülte ve enstitüler hakkında detaylı bilgiler veren Savaş, daha sonra sözlerine şöyle devam etti; “Bu noktada şunu ifade etmek isterim ki yeni bölüm açmak ya da ilçelerimizde meslek yüksekokulu açarken keyfi davranmıyoruz. Yeni açılan bölümlerin, fizibilite çalışmaları sonrası ihtiyaç bulunan ve istihdamı kolay bölümler olmasına dikkat ediyoruz. İlçelerimizle ilgili de ilçenin potansiyelleri arkadaşlarımız tarafından yapılan analizler ile tespit edilerek bu doğrultuda gerçekleştiriliyor.
Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş üniversitenin yürütmekte olduğu projeler hakkında da bilgi vererek “Üniversitemiz kısa sürede kampüs yapılaşmasında büyük gelişim gösterdi ama aynı zamanda akademik olarak da çok büyük projelere imza attı. Çankırı Karatekin Üniversitesi’nin bugün bir COST projesi var. COST proje prestij bir projedir. Yirmiden fazla yabancı bilim komisyonlarının kabulünden geçen bir projedir ve Türkiye’de 13 ya da 14 üniversitede bulunmaktadır. Gururla söylüyorum ki bu üniversitelerden birisi de Çankırı Karatekin Üniversitesidir” şeklinde konuştu. Çankırı Karatekin Üniversitesi’nin genç bir üniversite olmasına karşın başardığı büyük işlerden birisinin de Gıda Denetim laboratuarı olduğunu ifade eden Savaş, “Gıda Denetim laboratuarımız son teknoloji aletlere sahip, 150 farklı analiz yapabilen yıllık 50.000 analiz kapasiteli bir laboratuar. Bu laboratuardan Türkiye’de beş adet var ve altıncısı da Çankırı olacak”  şeklinde konuştu.
 
Uluyazı Kampüsü’ndeki çalışmalar hakkında da bilgi veren Savaş, basın mensuplarının eylül ayında birkaç bölümün Uluyazı Kampüsü’ne taşınmasının planladığını ancak bu planların gerçekleşmediğini belirterek sebeplerini sormaları üzerine “Bu gecikme bizden kaynaklanmıyor. Kampüs alanının su ve yol probleminin o dönem için çözülememesi sebebiyle bu planlar aksadı. Ancak bugün su ve yol ile ilgili sorunlar çözülme aşamasında” dedi.

Toplantının sonunda Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş “Çankırı’yı ikinci bir Eskişehir yapmak istiyoruz. Ben ve arkadaşlarım bunun için elimizden gelen çabayı harcıyoruz” şeklinde konuştu.

Basın toplantısı sonrası Rektör Savaş basın mensuplarına Uluyazı Kampüsü’nü gezdirdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER