Çankırı Karatekin Üniversitesi 2014-2015 Akademik Yılı Açılışı

Çankırı Karatekin Üniversitesi 2014-2015 akademik yılı açılışı 29 Eylül 2014 Pazartesi günü gerçekleştirildi.

Çankırı Karatekin Üniversitesi 2014-2015 Akademik Yılı Açılışı
Çankırı Karatekin Üniversitesi 2014-2015 Akademik Yılı Açılışı

Çankırı Karatekin Üniversitesi 2014-2015 akademik yılı açılışı 29 Eylül 2014 Pazartesi günü gerçekleştirildi.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Uluyazı Kampüsü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törene (E) Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın yanı sıra Sayın Valimiz Vahdettin Özcan, Milletvekili Hüseyin Filiz, Belediye Başkan Vekili Hüseyin Boz, Rektör Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, il müdürleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Çankırı Karatekin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyeleri müzik dinletisi sundu.

Törenin açılış konuşmasını yapan Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, (E) Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın Üniversite için büyük katkısının olduğunu belirterek, “3 ayağı da sağlam basan üniversite durumundayız. Başta Sayın Valim olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi ve Çankırı Karatekin Üniversitesi projeleri hakkında detaylı bilgiler verdi.

Milletvekili Hüseyin Filiz de yaptığı konuşmasında, 2014-2015 akademik yılının hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

Sayın Valimiz Vahdettin Özcan ise konuşmasında, 2014-2015 akademik yılının Çankırı Karatekin Üniversitesine ve Ülkemize başarılar getirmesini temenni ederek, “Hava yolunu halkın yolu yapan, Ilgaz’ın dağını delen, bu işlerin mimarı Sayın Bakanımızla birlikte olmanın mutluluğunu belirtmek istiyorum. Biz el birliğiyle elimizden geldiği kadar Çankırı halkını mutlu etmek için, Çankırı’daki yatırımların daha güzel hale getirilebilmesi için çalışmaktayız. Plakamız 18, 18 km’lik bölünmüş yoldan 250 km’ye yaklaşan bölünmüş yola kavuştuk. Bu önemli bir başarıdır. 2011 Ramazan Bayramında 12 ölümlü trafik kazası olmuştu. Şimdi ölümlü trafik kazası sayımız azaldı. Tek taraflı kazalar oluyor. Nedeni de yolun kalitesi nedeniyle hız yapıyor yolcularımız. Ayrıca 2013 yılı ile 2014 yılı arasında İl Özel İdaresi’nden merkezin kaynaklarını da kullanarak yaklaşık 130 milyon liralık ihale gerçekleştirdik. Bu bizim için bir mutluluktur. Bu kaynağın sağlanmasında emeği geçen hükümetimiz ve milletvekillerimiz. Buradan Sayın Başbakanımıza ve tüm Bakanlarımıza Çankırı’ya gösterdikleri yakınlık için teşekkür ediyorum. Devam eden yatırımlarımız var. 3 yıl sonra Çankırı bir meydana kavuşacak. Bu eğitim öğretim yılının herkese hayırlar getirmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

Sayın Valimiz Vahdettin Özcan’ın konuşmasının ardından, Çankırı Karatekin Üniversitesi Senatosu tarafından alınan karar gereği (E) Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a fahri doktora unvanı verildi.

(E) Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım yaptığı konuşmasında, “Yeni eğitim öğretim yılının hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Genç kardeşlerime başarılar diliyorum. Hocalarıma, üniversiteye, emeği geçen herkese sevgilerimi sunuyorum. Sayın Valimize, Milletvekillerimize, İl Müdürlerimize bütün gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum” diyerek, “Ulaşım ve İletişimde Atılım Yılları” konulu bir sunum gerçekleştirdi.

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA

Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2014, 14:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER