SİZ DE BİR GÜN ENGELLİ OLABİLİRSİNİZ”

SİZ DE BİR GÜN ENGELLİ OLABİLİRSİNİZ”

SİZ DE BİR GÜN ENGELLİ OLABİLİRSİNİZ”
Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında, fiziksel engellilerin yaşadıkları zorluklara dikkat çekmek amacıyla, Bahariye Caddesi’nde bir “empati sahnesi” kuran Kadıköy Belediyesi,  engelsiz kişilere farklı ve zor bir deneyim yaşattı.

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’ün de katıldığı “empati etkinliğinde” Bahariye Caddesi’ne kurulan Empati Sahnesinde “farkındalık” çalışması yapıldı. Engeli olmayan kişilerin, fiziksel engellilerin karşılaştığı zorlukları yaşayarak anlamaları için empati çalışması yaptırılan etkinlikte,  engeli olmayan kişiler önce tekerlekli sandalyeye oturtulup parkuru geçmeleri istendi, daha sonra da gözleri bağlanan kişiler, engelli parkurda yürütüldü.

İşitme çalışmasında ise kişilerin eline aralarında boşluk olan bir metin verildi. Kişilerden videodan dudak okuma yöntemi ile  boşlukları doldurmaları belirtildi. Zihinsel engelli kişilerin yaşadıkları zorluğu anlayabilmek amacıyla da  anlamsız bir metnin okunması istendi. Empati Sahnesi’ndeki empati etkinliğine katılarak, aşamaları geçen vatandaşlara, üzerinde “farkındayım” yazan rozetler takıldı.

Başkan Öztürk de denedi

 ‘’Empati Sahnesi’ni eşi Sevgi Öztürk ile ziyaret eden Kadıköy Belediyesi Başkanı Selami Öztürk de hazırlanmış olan parkurları denedi. Yapılan çalışmanın çok etkili bir deneyim olduğunu kaydeden Öztürk, herkesin bir gün engelli olabileceğini belirterek, engelli vatandaşların kent içinde yaşamlarını kolaylaştırmak için özellikle yerel yönetimlere büyük iş düştüğünü söyledi. Öztürk, Kadıköy’de engellilerin sorunlarının çözümü için öncelikli projeler hazırladıklarını, sokak ve kaldırımlardaki engelleri gideren “engelsiz erişim projesini” uyguladıklarını hatırlattı. .
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER