USTA ŞAİR FAZIL HÜSNÜ DAĞLARCA ÖLÜMÜNÜN 4. YILINDA ANILIYOR

KADIKÖY BELEDİYESİ ŞİİRİMİZİN ULU ÇINARINI UNUTMADI Yaşamının büyük bölümünü Kadıköy’de geçirmiş olan usta şair Fazıl Hüsnü Dağlarca, ölümünün dördüncü yıldönümünde Kadıköy Belediyesi tarafından düzenlenen iki etkinlikle anılacak.

USTA ŞAİR FAZIL HÜSNÜ DAĞLARCA ÖLÜMÜNÜN 4. YILINDA ANILIYOR
14 Ekim Pazar günü Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek ilk etkinlikte şair Tekin Gönenç ve Ertan Mısırlı, Dağlarca’nın yaşamı ve şiiri üzerine birer konuşma yapacak. Tiyatro sanatçısı Zafer Diper’in sunacağı etkinlikte Ufuk Karakoç, İdil Avunduk, Babür Sağlam, Erdim Dilek, Özgenur Altaş ve Gürkan Polat müzik dinletisi sunacak.

MEZARI BAŞINDA DA ANILACAK


Fazıl Hüsnü Dağlarca’nın ölüm yıldönümü olan 15 Ekim Pazartesi günü ise şairin mezarı başında bir anma etkinliği yapılacak.  Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Yazar Erdal Atabek ile Yazar Ahmet Soysal’ın konuşma yapacağı anma programında Kadıköy Belediyesi Fazıl Hüsnü Dağlarca Çocuk Etüt Merkezi öğrencileri de şiirlerini okuyarak kabrine çiçek sunacaklar. 
 Dağlarca, ölümünden önce Kadıköy de bulunan evini Dağlarca’dan Gökyüzü adıyla müze yapılması için Kadıköy Belediyesi’ne bağışlamıştı. Ancak Kadıköy Belediyesi, Dağlarca’nın vasiyetinin açılması davası henüz sonuçlanmadığı ve mahkeme kararıyla mühürlü olan evi teslim edilemediği için Şairin bu vasiyetini henüz gerçekleştiremedi.

İletişim: Arife Avcu (Basın Danışmanı) : 0533 764 04 57

TARİH
: 14 EKİM PAZAR 2012
SAAT   : 15.30
YER     : BARIŞ MANÇO KÜLTÜR MERKEZİ (Caferağa Mahallesi, Moda Caddesi, Nail Bey Sokak-Caferağa Spor Salonu Yanı) 

TARİH
: 15 EKİM PAZARTESİ 2012
SAAT   : 14.00
YER     : KARACAAHMET MEZARLIĞI (KARACAAHMET MEZARLIĞI 12.ADA
             KOŞUYOLU LAMBACI SK. KAPISI GİRİŞİ)

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2012, 12:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER