TWITTER’DA ORGANİZE OLUP, DEPREMZEDELERE YARDIM İÇİN BULUŞTULAR

Van’da meydana gelen deprem sonrası, depremzedelere yardım etmek isteyen gönüllüler sosyal paylaşım ağlarında organize olup, yardıma kampanyalarında çalışmaya koştular.

TWITTER’DA ORGANİZE OLUP,  DEPREMZEDELERE YARDIM İÇİN BULUŞTULAR
Van depremi,  ilk kez sosyal paylaşım ağlarında organize olan binlerce kişiyi yardım organizasyonlarında buluşturdu. Kadıköy Belediyesi’nin düzenlediği yardım kampanyasına destek vermek ve toplanan yardım malzemelerini kolilemek için twitter ve facebook gibi sosyal paylaşım ağları aracılığıyla organize olan yüzlerce genç Kadıköy Belediyesi Merkez Binası’nda buluşarak, yardım malzemelerini kolilemek için çalıştı.

Öğlen saatlerinden itibaren Kadıköy Belediyesi’nin Hasanpaşa’daki merkez binasındaki Yardım Toplama Merkezi’ne gelen gençler,  kısa sürede organize olarak belediye yetkilileriyle çalışmaya başladılar.  Gelen yardım malzemelerini tasnif ederek, tek tek kutulara yerleştiren gönüllüler, zaman zaman twittere de girerek, ihtiyaç duyulan ve eksik olan malzeme listelerinin getirilmesi için arkadaşlarına çağrı yaptılar. Belediye’de ilginç görüntüler oluşturan gençler arasında bulunan ve Eczacılık Fakültesi öğrencisi gençler de yardım malzemeleri arasında bulunan ilaçları tasnif ederek, kolilediler.

Twitter ve facebook’tan aldıkları mesajlarla ellerinde çocuk mamaları, ilaçlar ve kadın petleri ve hijyenik malzemelerle yardıma koşan gençler, sabaha kadar malzemelerin kolilenmesi işinde çalıştılar. Aralarında tiyatro sanatçısı ve dizi oyuncusu Levent Üzümcü ile Şebnem Bozoklu’nun da bulunduğu yardım gönüllülerine Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk de teşekkür ederek,  çikolata ikram etti.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER