TESAK Yeni Sezona Doğan Hızlan Söyleşisi ile Başlıyor

TESAK Yeni Sezona Doğan Hızlan Söyleşisi ile Başlıyor Kadıköy'ün en güzel ve değerli yapılarından olan Tarih Sanat ve Edebiyat Kütüphanesi (TESAK)'ın yeni sezon açılışı; Bir Kadıköy'ü sergisi: belgelerin kağıtların anlattıkları ve Edebiyat eleştirmeni, yazar Doğan Hızlan ile başlıyor.

TESAK Yeni Sezona Doğan Hızlan Söyleşisi ile Başlıyor
TESAK Yeni Sezona Doğan Hızlan Söyleşisi ile Başlıyor

Kadıköy'ün en güzel ve değerli yapılarından olan Tarih Sanat ve Edebiyat Kütüphanesi (TESAK)'ın yeni sezon açılışı; Bir Kadıköy'ü sergisi: belgelerin kağıtların anlattıkları ve Edebiyat eleştirmeni, yazar Doğan Hızlan ile başlıyor.

 Kadıköy’ün mimarlık ve kültür mirasının değerli bir örneği olan Tarih Sanat ve Edebiyat Kütüphanesi 2014-2015 sezonu 18 Ekim Cumartesi günü başlıyor.

120 bin kitap kapasitesiyle Kadıköylülere ve İstanbullulara Hizmet veren TESAK; Edebiyat eleştirmeni ve yazar Doğan Hızlan ile 50 Kuşağı edebiyatını ve yıl dönümlerini kutladığımız yazarlarla ilgili anılarla iç içe geçen sohbetiyle Tarih Edebiyat ve Sanat Kütüphanesi'nde açılış söyleşisi gerçekleştirecek.

Ayrıca; "Bir Kadıköy'ü Sergisi: Belgelerin Kağıtların Anlattıkları" sergisinde; Selamiçeşme Park Ağaç ve Bitki Örtüsü haritası, eski Kadıköy haritaları, İtalyan Dışişleri Bakanlığı’nca gönderilmiş belgeler, Fransızca Sirkeci-Haydarpaşa feribot seferi proje kitapları, Schweizer Illustrierte ve I’llustration dergi kapakları, zabıt varakaları, Kadıköy Belediyesi’ne ait imza defterleri, şehadetnameler (diplomalar), Osmanlıca mektup, kartpostal ve belgeler, günlük ciltleri, 1900’lerden kalma siyah beyaz fotoğraflar, Tarih Edebiyat ve Sanat Kütüphanesinde 18 Ekim- 30 Kasım tarihleri arasında görülebilecek.

Doğan Hızlan ile "Edebiyatımızda 50 Kuşağı ve Anımsattıkları" söyleşisi
Tarih: 18 Ekim Cumartesi
Saat: 15.00
Yer: Tarih Sanat ve Edebiyat Kütüphanesi (Eski Şehremaneti Binası)


Bir Kadıköy'ü Sergisi: Belgelerin - Kağıtların Hatırlattıkları
Tarih: 18 Ekim- 30 Kasım
Saat: 10.00-18.00
Yer: Tarih Sanat ve Edebiyat Kütüphanesi (Eski Şehremaneti Binası)



Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2014, 23:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109