Sahrayıcedit Mahallesi’nde sokak toplantılarına devam ediliyor.

İntaş Lisesi'nde düzenlenen toplantıya Tüccarbaşı, Ferit Bey, Gökay, Karabekir, Çamlıpark ve Bahçeli sokakları sakinleri, Kadıköy Belediyesi Meclis Üyesi, İntaş Lise Müdürü ile okul aile birliği başkan ve üyeleri de katıldı.

Sahrayıcedit Mahallesi’nde sokak toplantılarına devam ediliyor.

Sahrayıcedit Mahallesi Muhtarı Seval Özkan, yerel yönetimlerin en uç noktası olan muhtarlık aracılığı ile  sorunların yerinde belirlenip mahalleli ile birlikte çözümlenmesinin sağlanması için başlattıkları bu projede, okulun kapılarını mahalleliye açan okul müdürüne ve destek veren tüm katılımcılara teşekkür ederek başladığı konuşmasına yapılan çalışmalarla ilgili bilgi vererek devam etti. Birlik ve dayanışma içinde olunduğunda çözülmeyecek sorun olmadığını kaydeden Özkan’ın, muhtarlık olarak yaptıkları ve planladıkları projelerle ilgili sunumunun ardından, sokak temsilcileri seçimleri yapıldı. Öncelikle 23 Nisan Parkı'nda mahalle okulları ile birlikte bir şenlik ve 19 Mayıs'ta da mahalle liseleri ile birlikte bir şölen düzenlemek istediğini belirten Muhtar Özkan, bu konuda mahalleliden ve okullardan destek istedi.

Ayrıca, Sahrayıcedit Sağlık Ocağı'nın yerinin değişeceğini ve şimdiki yerin bulunduğu yeşil alanın da Kadıköy Belediyesi tarafından Emekli Lokali ve Kütüphane yapılarak değerlendirileceği bilgisini paylaşan Muhtar Özkan mahalle sakinlerinin sorularını da cevapladı. Depremle ve engellilerle ilgili bilgilendirme ve eğitim toplantıları yapılması konularında görüş birliğine varılan toplantıda özellikle altyapı ve trafik sorunlarının yoğun yaşandığı bilinen bölge ile ilgili olarak mahalle sakinleri tarafından alternatif çözümler üretilmeye çalışıldı. Tüccarbaşı Sokakta yaşanan trafik sıkıntısı içinse yetkililerle görüşülerek sıkıntının giderilmesi konusunda çalışma başlatılması kararlaştırıldı.

İntaş Lisesi Müdürü Resul Özdemir de, mahalle sakinleri ile birlik içinde hareket ederek hem okulun hem de mahallenin daha iyi bir konuma taşınabileceğini, sorunların birlikte çözülebileceğini ve bu konuda kendilerinin her türlü iletişime açık olduklarını dile getirirken bu konuda çalışma yapan ve kendisi ile iletişimde olan mahalle muhtarı Seval Özkan'a teşekkür etti. Okulun şartlarının iyileştirilmesi konusunda mahalle ve belediyeden destek beklediklerini belirten Özdemir, ders saatleri dışında okulun mahalle sakinleri tarafından verimli olarak kullanılması konusunda da gereken her türlü yardımı yapabileceklerini kaydetti. Mahalle Muhtarının gençlerle parkta bahar şöleni düzenleme projesini de desteklediklerini ve katkı sağlayacaklarını ve bu konuda da  ortak çalışma yürütmekten memnun olacaklarını ve kapılarının her zaman açık oluğunu söyledi.

Toplantıya katılan Kadıköy Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Özdemir de mahalle sakinlerinden gelen ve ilçe belediyesini ilgilendiren konularla ilgili açıklamalarda bulundu ve soruları cevapladı. Olası depreme hazırlık için Kadıköy Belediyesi tarafından hazırlanan ve imar artışlarını içeren yeni imar planlarının Kadıköy Belediye Meclisinde onaylanmasının ardından Büyük Şehir Belediyesine götürüleceğini ve kabul edilmesi halinde mahallede dönüşüm başlayabileceğinden bahsetti.
Toplantının sonunda soru cevap bölümünde söz alan mahalle sakinleri böyle bir toplantıya davet edildikleri için duydukları memnuniyeti dile getirirken sorunların konuşulmasının ve çözüm üretilmeye çalışılmasının iyi bir etkinlik olduğunu ve bu çalışmalara kendilerinin de  destek olacaklarını belirtiler.   

Toplantının kapanışında, alınan kararlara göre sorunların ve taleplerin ilgililere yazılı olarak iletileceğini ve tüm sokak temsilcileri seçildiğinde "Mahalle Meclisini" toplayacaklarını kaydeden Muhtar Özkan, tüm katılımcılara verdikleri destek için bir kez daha teşekkür etti.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER