NAKİYE ÖĞRETMEN RÖLYEFİ AÇILIYOR

Çocukların 83 yıl önceki mitingi Kadıköy’de canlandırılıyor

NAKİYE ÖĞRETMEN RÖLYEFİ AÇILIYOR
NAKİYE ÖĞRETMEN RÖLYEFİ AÇILIYOR

 Çocukların 83 yıl önceki mitingi Kadıköy’de canlandırılıyor

Dünyanın ilk çocuk hakları mitingini 1930 yılında Taksim’de çocuklarla birlikte düzenleyerek, çocuk hakları bildirisini okuyan Nakiye Elgün’ün o günü simgeleyen rölyefi Kadıköy’de özel ve ilginç bir tören ile açılıyor.

Kadıköy’de değişik noktalara heykel ve rölyef koymak için kolları sıvayan Kadıköy Belediyesi, ilk örneğini Söğütlüçeşme’de açıyor.  Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Heykeltıraş Ümit Öztürk’ün yaptığı Nakiye Öğretmen Rölyef’i 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde açılıyor.

1930 yılında Taksim’de gerçekleştirilen miting de çocukların ellerinde taleplerini belirttikleri dövizlerle dinlediği Nakiye Öğretmeni çocuk hakları bildirisini okurken resmedilen rölyefin açılışı da ilginç bir tören ile yapılacak. 

Rölyef açılışına Kadıköy Belediyesi Çocuk Etüt Merkezi öğrencileri özel kostümleri ve tıpkı 1930 yılındaki çocukların taşıdığı taleplerini belirten dövizlerle katılarak 83 yıl önceki mitingi canlandıracaklar.

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’ün yapacağı açılış da Sanatçı şair Sunay Akın da özel bir anlatım gerçekleştirecek. Açılış, Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi öğrencilerinin Keman Orkestrası Konseri ile sona erecek.

TARİH : 23 Nisan 2013 Salı
SAAT  : 13.00
YER    : Söğütlüçeşme Caddesi Başçavuş Sokak kesişimi (Osmanağa Camii Karşısı)

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2013, 19:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER