Kadına Şiddete Hayır

KADIKÖYLÜ KADINLAR 14 ŞUBAT’TA 1 MİLYAR KADINLA BERABER AYAKLANIYOR!

Kadına Şiddete Hayır


Kadına Şiddete Hayır



Susma Dans Et!




“Dünyada her üç kadından biri, hayatında bir kere şiddet görüyor ya da tecavüze uğruyor.  Bir milyar kadının haklarının ihlal edilmesi gaddarlıktır. Bir milyar kadının dans etmesi ise devrimdir."



Kadıköy Belediyesi V-Day Hareketinin küresel ayaklanma çağrısına cevap veriyor.




Kadına ve kız çocuklarına yönelik şiddete, tecavüzlere, enseste, sünnete ve köleliğine dikkat çekmeye çalışan V-Day hareketinin dünya çapında yürüttüğü "One Billion Rising / Bir Milyar Ayaklanıyor" kampanyası dâhilinde 14 Şubat 2013'de küresel ayaklanma çağrısına Kadıköylü kadınlar da Kadıköy Belediyesi’nin desteğiyle Sanatçı Yonca Evcimik ile dans edecekler.

 

 “Çığlıkları durdurmak için, Kuralları yıkmak için, Zinciri kır! Dans et!  Sende 1 milyar kadınla bir ol! Şiddete, tecavüze, enseste, tacize karşı dans et!” sloganıyla V-Day hareketinin çağrısı ile dünyanın birçok ülkesindeki kadınlar aynı gün ve aynı saatte bulundukları ülkenin şehir merkezlerinde dans edecek. Kadınlar, Kadıköy Belediyesi’nin organizasyonuyla 14 Şubat Sevgililer Günü’nde saat 13.00’de Kadıköy İskele Meydanında Sanatçı Yonca Evcimik ile dans ederek bu çağrıya yanıt verip, dayanışma örneği gösterecekler.  Etkinlik sırasında Kadıköy Belediyesinin hazırlamış olduğu “Susma Dans Et!” sloganı baskılı tişörtler ise ücretsiz dağıtılacak.



Tarih
: 14 Şubat 2013

Saat :   13.00

Yer   : Kadıköy İskele Meydanı















 

                              





Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2013, 19:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER