KADIKÖY’DEKİ OTO GALERİLERİ KAPATILIYOR

İçişleri Bakanlığı’nın 2008 yılında yayınladığı genelge gereği, şehir dışına taşınması gereken, ancak yapılan tebligat ve süre uzatmalarına rağmen taşınma işlemini gerçekleştirmeyen Kadıköy’deki Oto Galerilerinin, Valilik emri gereği mühürlenmesine başlandı.

KADIKÖY’DEKİ OTO GALERİLERİ KAPATILIYOR
Kadıköy Belediyesi Zabıta Ekipleri, Merdivenköy Mahallesi’nde bu sabah daha önce tebligat yaptıkları Oto Galerilerini tebligata rağmen, şehir dışına taşınmayıp faaliyetlerine kent içinde devam ettikleri için mühürlediler.

İçişleri Bakanlığı, 2008 yılında nüfusu 50 bin ve üzeri ilçelerde şehir merkezlerinde bulunan oto galerilerinin, şehir dışına taşınmaları konusunda genelge yayınlayarak Valiliklere göndermiş, Valilikler de genelgenin gereğinin yapılması için ilçe belediyelerini görevlendirmişti.

 Kadıköy Belediyesi de İstanbul Valiliği’nin genelge gereğinin yerine getirilmesi için sayıları 300’ü bulan Oto Galerilerine tebligat yaparak, faaliyetlerini sona erdirip, kent dışına taşınmalarını bildirmişti. Ancak,Oto Galerilerinin bir kısmı genelgeye uyarak, kent dışına taşındığı halde bir kısmı süre istemiş, iki kez İstanbul Valiliği tarafından süre verilmişti.

3 yıldır verilen sürelere rağmen taşınma işlemini gerçekleştirmeyen Oto Galerilerine, Kadıköy Belediyesi yapılan tebligatlardan sonra bu sabah mühürleme ve kapatma işlemi uygulamaya başladı. Sabahın erken saatlerinde 20 oto galerisi mühürlendi. Diğerlerine de tebligat işlemlerinden sonra aynı işlemler yapılacaktır.

 Uygulama sadece Kadıköy de değil, tüm il ve ilçelerde yapılan,  hukuki bir işlemdir.

www.atasehirweb.com

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2012, 16:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER