KADIKÖY'DE SİMİT ARABALARINA STANDART GELİYOR

Kadıköy de yeni simit arabalarıyla satış yapacak simitçilere belediyenin zorunlu hijyen eğitimi şartı konulurken, sadece Kadıköy’deki deki fırınlarda üretilen simitleri satmaları da zorunlu oluyor.

KADIKÖY'DE SİMİT ARABALARINA STANDART GELİYOR
KADIKÖY'DE SİMİT ARABALARINA STANDART GELİYOR

Kadıköy Belediyesi, simit arabalarına, simitçilere ve simitlere  “hijyen ve estetik” standardı getiriyor. Kadıköy' de simite dair her şeyi yeniden ele alan Kadıköy Belediyesi Tasarım Atölyesi’nde tasarımcılara özel olarak tasarlattığı yeni nesil simit arabalarını da görücüye çıkarıyor. Kadıköy de  yeni simit arabalarıyla satış yapacak simitçilere belediyenin zorunlu hijyen eğitimi şartı konulurken, sadece Kadıköy’deki deki fırınlarda üretilen simitleri satmaları da zorunlu oluyor.


Sayıları 200’ü bulan simitçiler için bir dizi yeni kararlar alan Kadıköy Belediyesi, simite dair her şeyi yeniledi. Kadıköy Tasarım Atölyesi’ndeki tasarımcılar, simit arabalarını, simitçilerin ihtiyaçları doğrultusunda hijyen ve estetik açıdan, yeniden tasarladı.

Kadıköy'de kayıtlı bulunan simitçiler ise zorunlu hijyen eğitimine alındı. Sağlık uzmanlarının hijyen dersine giren simitçilere özel sertifika verilirken, simitçilerin düzenli olarak bulaşıcı hastalık taşıma risklerine karşı muayene olup sağlık karnesi taşımaları da zorunlu hale getirildi. Simit fırınlarını da denetleyen Kadıköy Belediyesi, ilçeye belirlenen simit fırınları dışında simit sokulmasına da izin vermeyecek.

 Simitçiler özel önlükleri ile yalnızca belediyenin izin verdiği simit fırınlarının simitlerini satabilecek.


TANITIMI ÖZTÜRK YAPACAK BEDAVA SİMİT DAĞITACAK

Tasarımcıların tasarladığı yeni simit arabalarının tanıtımı ise mini bir tiyatro gösterisi ile basına ve Kadıköylülere yapılacak. Kadıköy İskele Meydanı’ndaki simit arabası tanıtımında simitçilere destek için simitçi önlüğü giyecek olan  Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk,  Kadıköylülere simit dağıtacak.



TARİH
:9 OCAK 2014 PERŞEMBE
SAAT :11.00
YER :KADIKÖY İSKELE MEYDANI ATATÜRK ANITI ÖNÜ-KADIKÖY


Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2014, 11:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER