KADIKÖY'DE YÜZ BİNLER CUMHURİYET VE ÖZGÜRLÜK İÇİN YÜRÜDÜ

Kadıköy Belediyesi tarafından her yıl düzenlen Büyük Cumhuriyet Yürüyüşü bu yıl son yılların en yüksek katılımıyla gerçekleşti. Yüz Binlerce İstanbullu ve Kadıköylü "Yaşasın Cumhuriyet" sloganlarıyla yürüdü.

KADIKÖY'DE YÜZ BİNLER CUMHURİYET VE ÖZGÜRLÜK İÇİN YÜRÜDÜ

 KADIKÖY'DE YÜZ BİNLER CUMHURİYET VE ÖZGÜRLÜK İÇİN YÜRÜDÜ

Kadıköy Belediyesi tarafından her yıl düzenlen Büyük Cumhuriyet Yürüyüşü bu yıl son yılların en yüksek katılımıyla gerçekleşti. Yüz Binlerce İstanbullu ve Kadıköylü "Yaşasın Cumhuriyet" sloganlarıyla yürüdü.

Kadıköy Belediyesi tarafından düzenlenen geleneksel Cumhuriyet’e Bağlılık Yürüyüşü'ne her yıl olduğu gibi bu yılda yüz binler katıldı. Yürüyüşe katılamayan 400 bin kişi ise Kadıköy Belediyesi'nin sosyal medya hesabından yayınlanan canlı yayını izledi. 

 "Cumhuriyet Özgürlüktür” sloganıyla Cumhuriyet Haftası boyunca bir dizi etkinlik gerçekleştiren Kadıköy Belediyesi, Bağdat Caddesi’nde düzenlenen Cumhuriyet Yürüyüşü ile tüm İstanbullu ve Kadıköylülere Cumhuriyet coşkusunu yaşattı.

Kadıköy Belediyesi'nin bu yıl "Cumhuriyet Özgürlüktür" sloganıyla kutladığı Cumhuriyet Bayramı’nın 93. yılı kutlamaları, Bağdat Caddesi’ndeki Cumhuriyet  Yürüyüşü ile  taçlandırıldı. Kadıköy'de 23 yıldır gerçekleştirilen ve büyük bir coşku ile geçen Cumhuriyet Bayramı yürüyüşüne bu yıl da yüz binlerce İstanbullu ve Kadıköylü katıldı. Genç, yaşlı her yaştan insanın Türk Bayrakları ve Atatürk posterleri ile katıldığı yürüyüş saat 19.00’da Suadiye Işıklarda başladı. Çalınan marş ve şarkılarla bayramın sevincini yaşayan Kadıköylüler hep bir ağızdan marşlara eşlik etti. Yürüyüşten saatler önce Bağdat Caddesi'ne gelen halk ellerinde Kadıköy Belediyesi tarafından dağıtılan bayraklar ve Atatürk posterleri ve meşalelerle yürüyüşün başlamasını bekledi.

Bu yılki Cumhuriyet yürüyüşüne, Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Şafak Pavey, Gürsel Erol, Gürsel Tekin, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, Cumhuriyet Halk Partisi Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin katıldı.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ BİRÇOK ÜLKEYE ÖRNEK OLDU

Yürüyüş sonunda konuşma yapan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Atatürk'ün Cumhuriyet için "Biz büyük bir devrim yaptık. Memleketi bir çağdan alıp yeni bir çağa götürdük" sözlerini hatırlattı ve şunları söyledi: " 19 Mayıs 1919 yılında Samsun'a çıkan Ulu Önder, Anadolu'da yaşayan tüm halkları ortak bir ülkü altında topladı. Bu; Özgür ve Bağımsız bir ülkede yaşama ülküsüydü. Amasya genelgesinde, Erzurum, Sivas Kongrelerinde ve Kurtuluş Savaşı'nda her zaman gücünü halktan aldı.  Anadolu'yu Bir uçtan bir uca adımlayan Ulu Önder hiç kimsenin ayrıcalık sahibi olmadığı, herkesin eşit ve özgür olduğu, bağımsız bir ülke kurdu. Savaş koşullarında dahi Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne güvendi" 

Türkiye'nin zor günlerden geçtiğini ifade eden Nuhoğlu bu zorlukları aşmanın yolunun daha çok çalışmaktan, dayanışma içinde olmaktan geçtiğini söyledi. Türkiye'nin güçlü bir ülke olduğunun altını çizen Nuhoğlu şöyle devam etti: Türkiye'de Cumhuriyet var! Türkiye'de Atatürk ilke ve devrimlerinin izinden yürüyen kadınlar var. Demokrasiye, Özgürlüğe bağlı gençler var. Türkiye'de eşitlik için mücadele eden emekçiler var. Cumhuriyet'in fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür yurttaşları var. Cumhuriyetten güç alarak, laik, demokratik ve sosyal devlet için mücadele edeceğiz..." dedi.

SARAYA, SALTANATA KARŞI CANI PAHASINA SAVAŞMAYI ATA'MIZDAN ÖĞRENDİK

Atatürk'ün Egemenliğin kayıtsız şartsız milletindir sözünü hatırlatan Nuhoğlu "Biz  egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunu Ulu Önder Atatürk'ten öğrendik. Saraya, Saltanata karşı canı pahasına savaşmayı Atamızdan öğrendik...Atamızdan izinden yürüyecek Cumhuriyete ve Özgürlüğümüze sahip çıkacağız..." dedi. 

Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde Cumhuriyet değerlerine sahip çıkarak mücadele edeceklerini belirten Nuhoğlu sözlerini şöyle sonlandırdı;" Huzurlu, barış içinde bir ülke için  çağdaş, bilimsel, özgür bir eğitim için adil bir hukuk devleti için, Basın özgürlüğü için, bin yıllık kardeşliğimiz için, yeşil alanlarımız için, Haydarpaşa için,  Kadıköy için, İstanbul için, Türkiye için mücadele edeceğiz Karanlığa inat aydınlığı,Yolsuzluğa inat dürüstlüğü, Hukuksuzluğa inat adaleti, diktatörlüğe inat demokrasiyi savunacak ve biz kazanacağız... " 

Nuhoğlu konuşmasının ardından Kadıköy'de yıllardır okunan, geleneksel Cumhuriyet’e Bağlılık Andı'nı yüz binlerle birlikte okudu. 


Yürüyüş marşlar ve sloganlarla coşku içinde sona erdi.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109