KABLODAN HAMAK, TV’DEN ROBOT

Kadıköy Belediyesi Tasarım Atölyesi Kadıköy'ün (TAK) atıklardan yaptığı ürünlere yenileri eklendi. TAK şimdi de kablodan hamak ve sandalye yaptı.

KABLODAN HAMAK,  TV’DEN ROBOT
KABLODAN HAMAKTV’DEN ROBOT

Kadıköy Belediyesi Tasarım Atölyesi Kadıköy'ün (TAK) atıklardan yaptığı ürünlere yenileri eklendi. TAK şimdi de kablodan hamak ve sandalye yaptı.

Arap saçına dönen ve kullanılmayan kablolar, nereye koyacağınızı bilmediğiniz eski tv ve bilgisayarlar geriye nasıl döner?  Kadıköy Belediyesi Tasarım Atölyesi Kadıköy, elektronik atıkların geri dönüşümü konusunda farkındalık yaratmak için tasarımcılar ile bir hafta boyunca sokak sokak dolaşıp beraber e-atıkları topladı.  TAK’ın çalışmasını duyan mahalleli de duyup atıklarını Tasarım Atölyesine ulaştırdı.
 4-5 Temmuz tarihlerinde TAK’ta yapılan atölye çalışması sonucunda evde arap saçına dönen elektrik kabloları hamak ve oturak olurken, geçmiş teknolojinin eseri bir de robot tasarlandı.
Kadıköylüler, Yeldeğirmeni Ali İsmail Korkmaz Parkı'na konan hamak'ta doyasıya sallanabilecek. Tasarlanan robotla tanışmak için ise Tasarım Atölyesi Kadıköy'ü ziyaret edebilirler.

E- atıklarınızı dönüştürmek için geç kaldığınızı düşünmeyin istediğiniz her zaman Kadıköy Belediyesi’nin e-atık toplama merkezlerine ulaştırabilirsiniz. 0216 5670604 numaralı telefondan Kadıköy Belediyesi Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyaların (AEEE) merkezine ulaşabilir, aşağıdaki linklerden detaylı bilgi alabilirsiniz.


Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2015, 16:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER