Dünya Dans Gününde Kadıköy'de "Flash Mob" Sürprizi‏

Yüzlerce kişi Bahariye Caddesi’nde bir anda dans etmeye başladı

Dünya Dans Gününde Kadıköy'de
Dünya Dans Gününde Kadıköy'de "Flash Mob" Sürprizi‏

Yüzlerce kişi Bahariye Caddesi’nde bir anda dans etmeye başladı

29 Nisan Dünya Dans Günü birkaç gün öncesinden Kadıköy’de Flash Mob yapılarak kutladı. Dünyanın birçok yerinde; tren garlarında, havalimanlarında ya da alış veriş merkezlerinde gerçekleştirilen “flash mob” etkinliklerinin bir yenisi de Kadıköy’de yapıldı. Yüzlerce kişi Bahariye Caddesi’nde bir anda toplanıp müzik eşliğinde dakikalarca geleneksel oyunlar oynadıkta sonra dağıldı. Yurt dışında birçok örneğine rastlanan ve “flash mob” ismi verilen etkinliğe birçok Kadıköylü farkında olmadan eşlik etti.

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA

Kadıköy Belediyesi organizasyonuyla Bahariye Caddesi’ndeki Süreyya Operası’nın önünde başlayan sürpriz dans etkinliği dakikalarca sürdü. “Dans Hayattır” sloganıyla yöresel oyun havaları eşliğinde dans eden dansçılara ve gönüllülere birçok vatandaş katılırken turistler de şaşkın bakışlarla fotoğraf makinelerine sarıldı. Çocuğundan yaşlısına yüzlerce kişinin bir anda dans etmesiyle başlayan flash mob etkinliği aynı şekilde bir anda sona erdi.

Cadde bir anda dans pistine döndü


Geçtiğimiz Cumartesi günü Bahariye Caddesine vakit geçirmeye gelen birçok vatandaş renkli görüntülerle karşılaştı. İki dansçının Bahariye Caddesi’nin ortasında zeybek oynamasıyla başlayan etkinlik; kasap havası, horonla devam etti ve damat halayıyla son buldu. Kadıköy Belediyesi’nin dansçılarına birçok Kadıköylü katıldı ve müzik eşliğinde dakikalarca dans etti.

Flash Mob Sosyal Medyada paylaşım rekorları kırıyor.

Gündelik hayatın içinde sürprizler yaratma üzerine kurulu bir tarz olduğu için flash mob videoları sosyal medyada ve video paylaşım sitelerinde en çok paylaşılan videolar arasında. Kadıköy Belediyesi tarafından Dünya Dans Günü için organize edilen flash mob etkinliği de sosyal medyada paylaşılıyor ve yoğun ilgi görüyor.

Dans Hayattır

 Her 29 Nisan’da kutlanan Dünya Dans Günü; Uluslararası Tiyatro Enstitüsü (ITI) ve UNESCO ortağı STK Uluslararası Dans Komitesi tarafından 1982 yılında kabul edildi. 29 Nisan tarihi, modern balenin yaratıcısı Jean-Georges Noverre (1727-1810)'nin doğum günü anısına ITI Uluslararası Dans Komitesi tarafından belirlendi ve birçok ülkede birbirinden renkli etkinlikle kutlanıyor. Dünya Dans Günü’nde verilen mesaj tüm siyasi, kültürel ve etnik engelleri aşarak ortak dil olan Dans aracılığıyla insanları bir araya getirmek, bu sanatın evrenselliği içinde eğlenmek ve kutlamak.

VİDEO İÇİN TIKLA

Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2013, 07:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109