AİLE İÇİ SİDDET VE KADININ GÜÇLENDİRİLMESİ PANELİ

AİLE İÇİ SİDDET VE KADININ GÜÇLENDİRİLMESİ PANELİ “Aile içi Şiddetin Önlenmesi ve Kadının Güçlendirilmesi Projesi" kapsamında Halis Kurtça Kültür Merkezinde 3 Nisan Çarşamba günü bir panel düzenlendi.

AİLE İÇİ SİDDET VE KADININ GÜÇLENDİRİLMESİ PANELİ
AİLE İÇİ SİDDET VE KADININ GÜÇLENDİRİLMESİ PANELİ

“Aile içi Şiddetin Önlenmesi ve Kadının Güçlendirilmesi Projesi" kapsamında Halis Kurtça Kültür Merkezinde 3 Nisan Çarşamba günü bir panel düzenlendi.

 Sahrayıcedit Lions Kulübü ve Kadıköy Kent Konseyi Kadın Meclisinin Sahrayıcedit Mahalle Muhtarlığı ile birlikte yürüttüğü “Aile içi Şiddetin Önlenmesi ve Kadının Güçlendirilmesi Projesi" kapsamında Halis Kurtça Kültür Merkezinde Proje Koordinatörü Av Nalan Aşkın, Sahrayıcedit Mahallesi Muhtarı Seval Özkan ve Kadıköy ilçe Emniyet Müdürlüğü Aile İçi Şiddet Bölümünden uzman Aysun Çelik'in konuşmacı olarak katıldıkları panel Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Kültür Merkezinde yapıldı.

Av. Nalan Aşkın Aile içi şiddet konusunu nedenleri, ne yapılması gerektiği, yasal haklar ve nasıl önlenebileceği gibi detayları ile aktardı, yeni yapılan değişiklikler ve uygulanan süreç hakkında da bilgiler verdi. Aysun Çelik ise Emniyet Müdürlüğü olarak sorumluluk alanlarına giren bölüm hakkında bilgilendirme yaparak, prosedürleri ve yaşanan olaylarla ilgili süreci aktardı.
 
Toplantının ikinci bölümünde "Kadının Kalkınmadaki Rolü" konusu ile Sahrayıcedit Mahallesi Muhtarı Seval Özkan, kadınların yaşadığı ekonomik, eğitim, sosyal yaşam, çalışma hayatı gibi sorunları, nedenlerini ve kadının konumunu istatistiksel bilgilerle destekleyerek aktardı. 3 Nisan 1930'da kadınlara belediye seçimlerimde seçme ve seçilme hakkının verildiği günde Muhtar Seval Özkan'ın yerel yönetimlerde ve mecliste kadın oranlarını gösterdiği grafik dikkat çekti. Sürdürülebilir ekonomik kalkınmaya kadın katkısının olmazsa olmaz olduğunu belirterek kadının güçlendirilmesi ve katkısının arttırılması ile ilgili çözüm önerilerini de belirten Muhtar Seval Özkan, sözlerini "Kadınsız Kalkınma Olmaz" diyerek tamamladı.
 
Katılımcıların değişik ve yoğun sorularına da cevap veren konuşmacılara Sahrayıcedit Lions Kulübü Başkanı Av. Yasemin Çakır Özşafak ve Kadıköy Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı S. Serap Ören tarafından teşekkür belgeleri verildi.

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2013, 18:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER