İstanbul'da Metrobüs Güzergahı Yarın Değişiyor! 6 Durak Kapatılacak, FSM Köprüsü Kullanılacak

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri nedeniyle yarın İstanbul'da metrobüs seferlerinde geçici güzergah değişikliğine gidiliyor. Anadolu Yakası'ndaki 6 metrobüs durağı kapatılarak seferler Fatih Sultan Mehmet Köprüsü üzerinden gerçekleştirilecek.

İSTANBUL / ULAŞIM – İstanbul'da yarın (15 Temmuz) gerçekleştirilecek anma etkinlikleri kapsamında toplu taşımada önemli bir geçici düzenlemeye gidildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İETT tarafından yapılan planlamaya göre, metrobüs hattında seyahat edecek İstanbulluları etkileyecek geçici güzergah değişiklikleri devreye alınacak.

İstanbul’da Dev Dönüşüm Hamlesi: 0,69 Faizle 3 Milyon TL Kentsel Dönüşüm Desteği!
İstanbul’da Dev Dönüşüm Hamlesi: 0,69 Faizle 3 Milyon TL Kentsel Dönüşüm Desteği!
İçeriği Görüntüle

FSM Köprüsü Kullanılacak

Yarın düzenlenecek olan 15 Temmuz etkinlikleri süresince metrobüs araçları, kapalı olan güzergah nedeniyle geçici olarak Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nü (FSM) kullanacak. Seferlerin aksamaması adına alternatif yol planı devreye sokulurken, yolcuların seyahat sürelerini bu değişikliğe göre planlamaları öneriliyor.

Anadolu Yakası'nda 6 Durak Yolcu Alımına Kapatılacak

Etkinlikler kapsamında emniyet tedbirleri ve anma programları nedeniyle metrobüs hattının Anadolu Yakası'nda yer alan tam 6 durağı geçici olarak yolcu iniş ve binişlerine tamamen kapatılacak.

Kapatılacak duraklar şunlar:

  • 15 Temmuz Şehitler Köprüsü

  • Burhaniye

  • Altunizade

  • Acıbadem

  • Uzunçayır

  • Fikirtepe

Yetkililer, bu durakları kullanacak olan vatandaşların alternatif toplu taşıma araçlarına yönelmeleri ve yola çıkmadan önce güncel sefer durumlarını kontrol etmeleri konusunda uyarılarda bulundu.