Zeytinburnu'nda tekstil fabrikasında yangın

Zeytinburnu'nda tekstil fabrikasında yangın çıktı. Osmaniye Mahallesi Çırpıcı Yolu üzerinde, bir kumaş deposunda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın, atölyelere de sıçradı.

Zeytinburnu'nda tekstil fabrikasında yangın

Zeytinburnu'nda tekstil fabrikasında yangın çıktı
Zeytinburnu'nda tekstil atölyesinde yükselen kara duman İstanbul'un birçok noktasından rahatlıkla görüldü.

Zeytinburnu'nda tekstil fabrikasında yangın çıktı. Alev alev yanan fabrikadan yükselen kara dumanlar İstanbul'un üzerine kapladı. Dumanlar kentin birçok ilçesinden görülebiliyor. Yangına çok sayıda itfaiye ekibi sevkedildi.


Zeytinburnu'nda yangın

Zeytinburnu'nda tekstil tesisinde çıkan yangın kontrol altına alınırken, "kundaklama şüphesi" üzerinde duruluyor.

Osmaniye Mahallesi Çırpıcı Yolu üzerinde saat 08.00 sıralarında çıkan yangında, yaklaşık 70 bin metrekare alan üzerinde, 40'a yakın atölyenin bulunduğu tesiste bir kumaş deposunda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın, yanındaki deri atölyesi ve diğer atölyelere de sıçradı.

Olay yerine gelen çok sayıda itfaiye ekibi yangını kontrol altına almak için uğraşırken, işyeri çalışanları da depolarda bulunan ürünleri dışarı çıkarmaya çalıştı.



Çevrede güvenlik önlemi alan polis ekipleri ile bu kişiler arasında kısa süreli arbede yaşanırken, yanan iş yerinin sahibi olduğu öğrenilen kişi arbede sırasında fenalık geçirerek olay yerinde bekletilen ambulansa bindirildi.
Yanan deri atölyesinin sahibi Ayhan Göncü, gazetecilere yaptığı açıklamada, tesis içerisinde hacizli malların bulunduğu bir deponun olduğunu belirterek, deponun sahibinin yangını bilerek çıkardığını iddia etti.



Yangın malzeme depolarında çıktı
Bu arada Bakırköy Belediyesi Başkanı Ateş Ünal Erzen de olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.
Bölgenin eski fabrikalar bölgesi olduğunu belirten Erzen, ''Yangının çıktığı yerde tekstil atölyeleri yoğun olarak yer alıyor. Birçoğu fabrika olarak çalışmıyordu. Malzeme depoları bulunuyordu. Bu olaydan 10-15 gün önce yed-i emin deposunda yangın çıkmıştı. Yine yangının o depodan çıktığını tahmin ediyoruz'' dedi.

Gazetecilerin atölyelerinin ruhsatsız olduğu iddialarına ilişkin Erzen, şunları söyledi:

''Birçok atölyeyi mühürlemiştik. Bunların içerisinden 8 tanesi ruhsatlı, diğerleri de denetleniyordu. Ancak insanlar mührün olup olmadığını umursamıyor. Yanan atölyelerin içerisinde mühürlerini bozan kişilerin atölyeleri olduğunu düşünüyoruz. Kundaklama ihtimali de bulunuyor. Böyle bir konu, polis ekiplerinin yaptığı incelemeden sonra belirlenecek.''

Yangın kontrol altında

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açılamada, sabah saat 08.34'de alınan ihbarla alarma geçen Bakırköy itfaiye grubunun saat 08.37'de yangına müdahale ettiği belirtildi. Açıklamada, yangın yerine kısa sürede, 10 ayrı itfaiye grubu ve su tankerlerinin sevk edildiği belirtilerek, ilk belirlemelere göre çok sayıda tekstil atölyesi, iplik, kağıt, kimyevi madde deposu, çakmak dolum ve üretim atölyesi, zemin katta yed-i emin deposu ve garajı bulunduğunun tespit edildiği bildirildi.

Açıklamada, 200 personel 70 araçla müdahale edilen yangının kontrol altına alındığı kaydedildi.

Dumanın hava ulaşımına etkisi yok
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Atatürk Havalimanı Başmüdürü Celal Özuğur, Bakırköy'de bir tekstil fabrikasında çıkan yangından yükselen dumanın hava ulaşımına herhangi olumsuz etkisinin söz konusu olmadığını bildirdi.


İSTANBUL VALİSİ MUTLU'DAN AÇIKLAMA

 İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Bakırköy’deki fabrika yangınına ilişkin, ”Tekstil atölyelerinin olduğu bölgede, tinere bağlı çatı katında bu yanıcı maddenin parlaması sonucu bir atölyede başlayan yangın, bölgedeki 68 atölyeyi de etkiyecek şekilde şu anda devam ediyor” dedi.

Vali Mutlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda düzenlenen tören öncesi basın mensuplarına yaptığı açıklamada, İstanbul’da güzel bir bahar gününde İstanbullular’la bu güzel bayramı sevinç ve mutlulukla kutlayacaklarını söyledi.

Bu bayram gününün sevincini, bir yangının üzüntüsünde hissettiklerini belirten Mutlu, ”Bakırköy ilçemizde tekstil atölyelerinin olduğu bölgede, tinere bağlı çatı katında bu yanıcı maddenin parlaması sonucu bir atölyede başlayan yangın, bölgedeki 68 atölyeyi de etkiyecek şekilde şu anda devam ediyor” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı 80 civarında itfaiye grubunun yangına yoğun şekilde müdahale ettiğini ifade eden Mutlu, yangının kontrol altına alınmaya çalışıldığını kaydetti.

Vali Mutlu, ağırlıklı olarak tekstille uğraşan bu atölyelerde deri işlemeciliği yapıldığını ve iplik tesislerinin bulunduğunu belirterek, ”Tekstile bağlı olması nedeniyle de yanıcı, yakıcı maddelerin yoğunluğundan dolayı yangının kontrol altına alınma süreci daha yoğun çaba gerektiriyor ama şu anda daha fazla yayılmaması için gereken tedbirler alındı. Bana ulaşan bilgiler, can kaybı ve yaralı olmadığı şeklinde. İşin sevindirici tarafı da bu. Ümit ediyoruz itfaiye grupları, yangını, zarar vermeden söndürecektir” şeklinde konuştu.

KUNDAKLAMA ŞÜPHESİ

 Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, İstanbul'u duman altında bırakan yangınla ilgili olay yerinde incelemelerde bulundu.

Erzen, incelemeleri sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu. “Kundaklanma olayı olabilir mi" sorusuna Başkan Erzen, “Yanan depoların içinde mühürlü olanların da olduğunu tahmin ediyoruz. Bunların buradan aslında kaldırılması lazım. Olayın kundaklanma olduğunu da duydum. Yaklaşık bir hafta önce de aynı yerin yanması da bunun olduğunu gösteriyor. Ama kundaklamayla ne elde edilir bilmiyorum" dedi.

“MÜHÜRLENMEYE BAŞLADI"

Erzen, geçtiğimiz hafta aynı yerde yangının çıktığını hatırlatarak, “Aldığımız bilgiye göre zaten buralar eski fabrikalar. İçerde tekstil fabrikaları var. Şimdi onlar fabrika olarak çalışmıyor ama iplik depoları var daha önce de yangın çıkmıştı ve yediemin deposundan çıktığı tahmin ediliyor. Yaralı ve can kaybının olduğu söylenmiyor. Neden kaynaklandığı yönünde de bilgi yok. Bu firmaların içinde 8 tane ruhsatlı firma var. Diğerleri de mühürlenmeye başladı ama insanlar dinlemiyor" ifadelerini kullandı.
        (Milliyet-Akşam)                  Kayanak: Ataşehirweb

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2012, 22:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109