"Yönümüzü İstanbul`a çevirdik"

Monaco Prensi II. Albert, iki gün süren resmi temaslardan sonra ülkesine döndü

Türkiye`ye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`ün davetiyle gelen ve 2 gün kalan Monaco Prensi II. Albert, iki günlük görüşme ve gezilerin ardından dün akşam ülkesine döndü.

Türkiye`de bulunduğu süre içerisinde Cumhurbaşkan`ı Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğan ile görüşen Prens Albert, dün de İstanbul`da katıldığı toplantılar sonrasında akşam saatlerinde Türkiye`den ayrıldı.

Monaco ve Türkiye arasındaki bu ilk resmi ziyaretten memnun ayrılan Prens Albert burada yaptıkları görüşmelerin, Türkiye ile devam eden dostça ilişkilerin geliştirilmesi yönünde önemli bir adım olduğunu söyledi. Dün İstanbul Ticaret Odası`nda bir toplantıda konuşan Monaco Prensi II. Albert "Ekonomik kalkınma odamız 2005`te Türkiye`yle ticari ilişki kurmaya başladı.

Prensliğimiz 2007`de Türkiye ekonomisinin ne kadar geliştiğini fark etti. Ardından da yönümüzü İstanbul`a çevirdik" diye konuştu. Türkiye`nin Monaco ithalatındaki payını giderek artırdığını vurgulayan II. Albert, "Türkiye ithalatımız açısından çok önemli bir ülke. 2011 rakamları da bunu net olarak gösteriyor. Türkiye 5`inci sırada yer alıyor. İlişkilerin dürüstlüğü ve yoğunluğu oldukça önemli." dedi.

Kalabalık bir iş adamı grubuyla iki gündür Ankara ve İstanbul`da temaslarını sürdüren Prens Albert`i uğurlamaya İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İBB başkanı Kadir Topbaş, Dışişleri Bakanlığı İstanbul Temsilcisi Mehmet Dönmez ve beraberindeki heyet katıldı. Çeşitli hediyelerle uğurlanan Prens Albert kendi uçağıyla hava alanından ayrıldı.

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2012, 10:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER