Yavuz Muhteşem Törenle Açıldı

Asya’yı Avrupa’ya bağlayan Yavuz Sultan Selim Köprüsü düzenlenen muhteşem törenle açıldı.

Yavuz Muhteşem Törenle Açıldı
 Yavuz Muhteşem Törenle Açıldı
Asya’yı Avrupa’ya bağlayan Yavuz Sultan Selim Köprüsü düzenlenen  muhteşem törenle açıldı.

Boğaziçi Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden sonra İstanbul Boğazı’na yapılan üçüncü köprü olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’yi tehdit eden terör örgütlerinin arkasındaki güçlere mesaj verdi.


‘Kamyon, otobüs ve tırlar artık İstanbul’un içine giremeyecek’

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçen bütün kamyonlar, otobüsler, tırlar artık yarından sonra şehir içine giremeyecek. Bu köprü sadece İstanbul'a hizmet etmiyor. Bu köprü, Uzakdoğu'dan, Çin'den yola çıkıp Londra'ya kadar giden tarihi İpek Yolu'ndaki bütün yolculuklara hizmet ediyor. Bu, insanlığı birbirine bağlayan ve medeniyetleri birbiriyle buluşturan en güzel eserlerin başında geliyor” diye konuştu.
Köprü ve otoyol 10 yıl sonra Ulaştırma Bakanlığı’na devredilecek


Yatırım maliyeti 3 milyar dolar olan 3. Köprü, 59 metre genişliğiyle dünyanın en geniş, 332 metre kule yüksekliği ile eğik askılı köprü sınıfından dünyanın en yüksek asma köprüsü unvanlarına sahip.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu’nun işletmesi, 10 yıl 2 ay 20 günlük süre ile IC İçtaş – Astaldi JV tarafından yapılacak. Bu süre sonunda köprü ve otoyol, Ulaştırma Bakanlığı’na devredilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 31 Ağustos’a kadar ücret alınmayacağını açıkladığı köprüden otomobiller 3 dolara ağır vasıtalar ise 4 dolara geçiş yapacak. 257 kilometre uzunluğundaki otoyolda ise kilometre başına 0,8 dolar ödenecek.

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2016, 14:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER