Veliefendi Hipodromu’nda yarış şöleni başlıyor

Şampiyonların belli olacağı İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda yarış şöleninin startı 17 Nisan Çarşamba günü verilecek.

Veliefendi Hipodromu’nda yarış şöleni başlıyor

Veliefendi Hipodromu’nda yarış şöleni başlıyor

Şampiyonların belli olacağı İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda yarış şöleninin startı 17 Nisan Çarşamba günü verilecek.

30 Haziran Pazar günü 98. Gazi Koşusu Kupasının sahibini bulacağı ve 93 yarış gününü kapsayan İlkbahar / Yaz yarış sezonunun açılışı, ilk kez koşacak yeni taylar ve Gazi adaylarının boy göstereceği safkanların katılacağı 10 koşulu dopdolu bir programla yapılacak.

Sonucu merakla beklenen günün önemli mücadeleleri ise hiç şüphesiz Gazi Koşusu adaylarının sahneye çıkacağı Orhan Meker ve Ergin Talay Koşuları olacak. 3 yaşlı İngiliz taylarının çim pistteki 1400 metre mesafeli handikaper Orhan Meker adına düzenlenecek koşu saat 16.00’da, yine 1400 metre çim pistteki merhum Asli Üyemiz Ergin Talay’ı anacağımız koşu heyecanı ise saat 17.00’de başlayacak.

Orhan Meker Serbest Handikapı
Orhan Meker Serbest Handikapı, üç yaşlı safkan İngiliz taylarının iki yaşlı dönemlerindeki performanslarının handikaperler tarafından değerlendirilmesi sonucu katıldıkları bir yarıştır. Dünyanın atçılıkta ileri gelen ülkelerinde aynı isimle “Free Handicap” olarak gerçekleştirilen bu koşu, atçı ve yetiştiricilerin büyük önem verdikleri bir yarıştır.


2023 yılı galibi Papagallo 
2024 yılı Orhan Meker Koşusu'nda start alacak 13 safkan şöyledir; Warrior Lion, Zizka, Perfect Player, Dawn Runner, Dragon Flame, Majestic Endeavour, Arasın Aslanı, Kando, Proteus, Adige Perit, Oppenheimer, Febris ve Neon Noir.
 
ERGİN TALAY
1939 yılında İstanbul’da doğan Ergin Talay, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Akademisi’nden mezun oldu. Uzun yıllar Türk yarışçılığına ve yetiştiriciliğine hizmetlerde bulunan Talay, 1981-1982 yıllarında Türkiye Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği Başkanlığı yaptı. 1984 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. 1988 yılında aramızdan ayrılan Ergin Talay’ı, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.
 
Bu yılki koşuda; Festival Fever, Al Tan, Blue Sunset, Ice Bear ve Myboytomo isimli safkanlar start alacak.

2023 galibi Alanalp 
İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda İlkbahar - Yaz yarış sezonunda, bölünen koşular hariç olmak üzere 480’i çim ve 295’i sentetik olmak üzere toplamda 775 koşuda safkanlar birincilik için sahaya çıkacak. Bu koşuların 444’ünde safkan İngiliz atları, 331’inde safkan Arap atları start alacak.

İstanbul Veliefendi Hipodromu’na ulaşımçok kolay!

İstanbul’un Bakırköy ilçesinde yer alan Veliefendi Hipodromu hareketli yarış günleri, yeşil alanları ve huzur dolu ortamıyla İstanbulluların uğrak yeri olmaya devam ediyor. İstanbul halkına şehrin kalbinde doğayla iç içe olma imkânı sunan Veliefendi Hipodromu; piknik alanları, çocuk parkı, çeşitli restoran ve kafeteryalarıyla haftanın her günü ziyaretçilerini bekliyor.

Birçok toplu taşıma hattına yakın olan Veliefendi Hipodromu'na ulaşmak için aşağıdaki yöntemleri kullanabilir veya buradan harita üzerindeki konuma yol tarifi alabilirsiniz.
 
MARMARAY
Halkalı - Gebze Marmaray hattının Yenimahalle istasyonunda inerek kısa bir yürüyüşün ardından hipodromun Yenimahalle girişine ulaşabilirsiniz. Tribünlere erişim yeşillikler içindeki piknik alanı üzerinden sağlanmaktadır.
 
METROBÜS
Zeytinburnu Metrobüs durağında indikten sonra Çırpıcı Parkı önünden kalkan Bakırköy minibüsleri ile hipodroma ulaşım sağlayabilirsiniz.
 
OTOBÜS
94 numaralı Eminönü - Osmaniye otobüsleri ve 97E hat numaralı Mahmutbey / Güneşli - Kazlıçeşme otobüsleri ile hipodrom önünde bulunan AKSU durağına ulaşabilirsiniz.
 
İSBIKE
Bisiklet kullanıcıları İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Akıllı Bisiklet Paylaşım Sistemi İsbike'ı kullanarak hipodroma gelebilir, otopark içinde bulunan istasyona bisikletlerini teslim edebilirler.
 
Ayrıca Deniz Otobüsü ile Bakırköy iskelesinde inip yürüyerek veya Taksim - Bakırköy Taksi Dolmuş hattı ile de Veliefendi’ye erişim sağlayabilirsiniz.


 


 

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2024, 11:20

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER