Taksiler ‘tek merkezde’ toplanıyor

Türk mühendislerin oluşturduğu bir yazılımla Türkiye’nin ilk tek merkezli taksi yönetim sistemi geliştirildi.

Taksiler ‘tek merkezde’ toplanıyor
Taksiler ‘tek merkezde’ toplanıyor

 Türk mühendislerin oluşturduğu bir yazılımla Türkiye’nin ilk tek merkezli taksi yönetim sistemi geliştirildi.

    İzmir’de taksi hizmetlerinde teknolojiden daha fazla yararlanmak amacıyla ‘sarı teknoloji’ başlıklı çalışma yürütüldü. Çalışma kapsamında Türk mühendislerin oluşturduğu bir yazılımla Türkiye'nin ilk tek merkezli taksi yönetim sistemi geliştirildi. Kent merkezindeki bir durakta geçen yıldan beri uygulanan ve halen 500’e yakın takside denenen sistemin Haziran ayı itibarıyla çağrı numarası açıklanacak.

Sistem sayesinde taksiye ihtiyaç duyanlar, Haziran ayında açıklanacak 444’lü tek çağrı merkezi numarasını arayarak adres bilgilerini verecek. Bu bilgi çağrı merkezi operatörü tarafından da sisteme girilecek ve adres, müşteriye en yakın taksi durakları tarafından da görülecek. Çağrıyı sistem üzerinden ilk kabul eden durak ise müşteriye yönlendirilecek.

    Müşterinin taksiye binmesiyle birlikte araç tüm yolculuğu kayıt altına alacak. Tüm yolculuk kayıt altında olduğu için vatandaşın olası şikayetlerine de yanıt verilecek. Örneğin 'Bu taksi beni dolaştırdı' şikayetiyle gelen bir vatandaşın talebi, taksinin güzergahı incelenerek sonuçlandırılacak. Ayrıca takside unuttuğu eşyasını arayan vatandaş, nerede ve ne zaman taksiye bindiğini söylemesi ile kayıtlara bakılacak ve kayıp eşya sıkıntısı yaşanmayacak. Kayıtlar da 180 güne kadar saklı tutulacak.

Sistem sayesinde taksici de müşteri aramak için dolaşmak zorunda kalmayacak. Böylelikle trafiği meşgul etmeyecek ve yakıt masrafını azaltacak. Bununla birlikte kendisini tehlike altında hisseden şoför, acil durum butonuna bastığında çağrı merkezinde alarm çalacak ve o araç takibe alınarak polise haber verilecek. Taksi sahipleri de araçlarının nerede olduğundan taksimetrenin kaydettiği ücrete kadar birçok bilgiye anında ulaşabilecek.

ATAŞEHİR TAKSİ DURAKLARI

81 İL TÜRKİYE TAKSİ DURAKLARI İÇİN TIKLA
www.taksiduraklari.net

Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2013, 20:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER