Şişli'de Kâğıt toplayıcıları sorunu bu sefer çözülecek!

Başkan İlker Karataş yıllardır yaşanan sorunun Osmanbey’e yakışmadığını belirterek güvenli bir Osmanbey yaratmak için yaşanan sorunların üstesinden gelinmesi gerektiğini söyledi.

Şişli'de Kâğıt toplayıcıları sorunu bu sefer çözülecek!
Şişli'de Kâğıt toplayıcıları sorunu bu sefer çözülecek!

OTİAD Yönetimi İlker Karataş Başkanlığında Osmanbey’deki “kağıt toplayıcıları sorununu” görüşmek üzere Şişli Kaymakamı Salih Işık ile bir araya geldi. Toplantıda Şişli Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Esra Bozyazı Daylan ve Şişli Emniyet Müdür Yardımcısı Burak Bal da hazır bulundu.

Yıllardır Osmanbey’de yaşanan kağıt toplayıcıları sorununu görüşmek üzere Şişli Kaymakamı Salih Işık ile bir araya gelen OTİAD heyeti toplantıya katılan yetkililere ayrıntılı bir sunumda bulundu. Başkan İlker Karataş yıllardır yaşanan sorunun Osmanbey’e yakışmadığını belirterek güvenli bir Osmanbey yaratmak için yaşanan sorunların üstesinden gelinmesi gerektiğini söyledi. Başkan Karataş, “Osmanbey’de kâğıt toplayıcıları sorununu daha önce de çeşitli görüşmelerimizde iletmiştik. Fakat bütün çabalara rağmen bir sonuç alamadık. Maalesef kâğıt toplayıcıları sorunu devam etmekte ve her geçen gün verdikleri rahatsızlık büyümektedir. Biz Osmanbey’in güvenli ve gelen misafirlerimizin rahat bir şekilde alışveriş yapabilecekleri bir merkez olmasını istiyoruz. Bunun için de büyük bir çabanın içindeyiz. Çünkü biz geç saatlere kadar hayatın, alışverişin devam ettiği bir Osmanbey hayal ediyoruz. Çoğalan otelleriyle, alışveriş merkezlerine yakınlığıyla ve İstanbul’un merkezinde bir moda merkezi olarak saat 6-7’den sonra kağıt toplayıcılarının uygunsuz bir şekilde yaptıklarının hepimize zarar verdiğini düşünüyoruz. Onun için de bugün bu masanın etrafında toplanan yetkililerle el ele vererek bu sorunu çözebileceğimize inanıyoruz” dedi.

Sorunlar bir bir masaya yatırıldı.

Heyette yer alan Başkan Yardımcısı Kutbettin Ayyıldız, Yönetim Kurulu Üyeleri Tahir Duman, Mustafa Türk ve OTİAD üyesi Mehmet Aytek de çözüm konusundaki görüşlerini dile getirerek sorunun bir an önce halledilmesi gerektiğinin altını çizdi. Belediye yetkilileri de sorunun ciddiyetine vurgu yaparak Şişli Emniyet Müdürlüğü’nün kendilerine yardımcı olmasını isteyerek, kâğıt toplayıcılarının zabıtalara saldıracak kadar durumu vahim hale getirdiklerini vurguladı. Toplantı sonrasında tarafları dinleyen Kaymakam Salih Işık çözüme yönelik görüşleri şu başlıklar altında topladı: “Öncelikle Osmanbey esnafının çöplerini saat 19.00’dan önce dışarı çıkarmamalarını sağlamamız gerekiyor. Çıkaranlar zabıta tarafından uyarılacak, uyarıları dikkate almayan esnafa gerektiğinde cezaiyi muide uygulanacak. Sorunun çözüme kavuşması sağlayıncaya kadar polis ekipleri de zabıta ekiplerine yardımcı olacak. Özellikle atölyelerin kumaş artıklarını sokaklara atması engellenerek toplayıcılara verilmesi sağlanacak. Her kurum üstüne düşeni yerine getirerek en kısa zamanda sorunun hallolması sağlanacaktır” dedi.
Toplantıda ayrıca sokakların ışıklandırma sorunu, MOBESE olmayan sokaklarda MOBESE kurulumu ve temizlik sorunları da ayrıntılı bir şekilde konuşularak gereğinin yapılması kararlaştırıldı. Konunun çözüme kavuşuncaya kadar zaman zaman bir araya gelinmesine karar verildi.

Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2014, 10:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER