Okmeydanı Talatpaşa Köprüsü Taşınıyor

E-5 üzerinde trafiği kapatmadan yapılacak uygulamada ilk defa yeni bir sistem denenecek.

Okmeydanı Talatpaşa Köprüsü Taşınıyor
Okmeydanı Talatpaşa Köprüsü Taşınıyor

E-5 üzerinde trafiği kapatmadan yapılacak uygulamada ilk defa yeni bir sistem denenecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Altyapı Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmayla Okmeydanı Çağlayan arasındaki E-5 karayolu 4 şeride çıkartılarak depreme dayanıklı hale getirilecek.

İstanbul E-5 (D-100) karayolu üzerindeki 40 yıllık köprü yol genişletme çalışmaları nedeniyle taşınarak yıkılacak.


E-5 üzerinde trafiği kapatmadan yapılacak uygulamada ilk defa yeni bir sistem denenecek. İstanbul  Büyükşehir Belediyesi Altyapı Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmayla Okmeydanı Çağlayan arasındaki E-5 karayolu 4 şeride çıkartılarak depreme dayanıklı hale getirilecek.

Yıkım çalışmaları, D-100 Karayolu ve metrobüs hattındaki trafik akışını engellemeyecek özel bir yöntem kullanılarak yapılacak.  Eski köprü,  ayaklarına monte edilen kaldırıcı pistonlar ile havaya kaldırılacak, daha sonra çelik yapı taşıyıcı iskeleler,  vinç ve çekiciler ile taşınacak.

Köprü dışına monte edilecek 2 adet yüksek kapasiteli hidrolik piston yardımı ile beton köprü çelik yıkılacak.  Eski köprünün taşınarak kaldırılması ve yeni köprünün hizmete açılması 160 gün içerisinde bitirilecek. Yeni köprü 42 metre açıklığında ve 26 metre genişliğinde, 4’er metre tretuvar  genişliğinde olacak. 

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2013, 12:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER