Kurbanlık kesim alanı hizmete açıldı

Beylikdüzü Belediyesi tarafından Volvo Kavşağı Mevkii’nde bulunan kurbanlık alanı satış yerinin düzenlenmesi tamamlanarak hizmete açıldı.

Kurbanlık kesim alanı hizmete açıldı
Kurbanlıkların İstanbul’a giriş tarihi olan 10 Ekim’e yetiştirilen kurbanlık satış alanı geçen yıla göre yüzde 35 büyütüldü. Geçen yıl 75 çadırlık alan kapasitesi gelen yoğun talep üzerine 110 çadırlık alana çıkartılırken, bu sene 3 büyükbaş bir de küçükbaş kurban kesim konteynırı olmak üzere toplam 4 konteynır ile hizmet verecek olan kurbanlık alanında ayrıca iki cafe, iki tuvalet, iki duş, mescit, idari bina ve zabıta noktası da yer alıyor.

Tam teşekküllü satış alanı

Beylikdüzü Belediyesi, kesim alanında zeminin çamur olmaması için asfaltlama ve zemin kaplama çalışması gerçekleştirdi. Ayrıca saha aydınlatması yapıldı ve tüm çadırlara borularla şebeke suyu ulaştırıldı. Derenin iki yanında bulunan kurbanlık alanı arası geçişlerin rahatça sağlanabilmesi için dere üzerine üç köprü yapılırken, araçlarıyla gelen vatandaşlar için de otopark bulunuyor. Bu yıl yapılan kamyonet otoparkı da alandaki bir başka yenilik olarak dikkat çekiyor. Kurbanlıkların sağlık kontrollerine de üst seviyede önem veren Beylikdüzü Belediyesi, bu konuda görevli veterinerlerle titizlikle hizmet veriyor. Alana giriş ve çıkışların düzenli olabilmesi ve vatandaşlara yardımcı olmaları nedeniyle zabıta ekipleri de kurbanlık hayvanların gelişinden itibaren bayram sonuna kadar görev yerinde hazır bulunacak.

ET BALIK KURUMU, ŞUBELERİ ADRES VE TELEFONLARI

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2012, 18:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER