Kent lokantaları ramazanda iftar da verecek

Kent lokantaları ramazanda 13.00-18.00 saatleri arasında hizmet vermeye devam edecek.

Kent lokantaları ramazanda iftar da verecek

Kent lokantaları ramazanda iftar da verecek

Kent lokantaları ramazanda 13.00-18.00 saatleri arasında hizmet vermeye devam edecek.


İBB, Ramazan ayı için hazırlıklarını tamamladı. Bu hazırlıklarından biri de Kent Lokantaları oldu. Kent lokanlarının normal çalışma saatinin dışında özel hizmet verecek.
Kent lokantaları ramazanda 13.00-18.00 saatleri arasında hizmet vermeye devam edecek.  Ramazan ayı süresince İBB Sosyal Tesisleri ve Kent lokantalarımızda, ramazan ayına özel tasarlanan tepsi altları kullanılacak.

Saat 18.00 itibarıyla hizmete ara verilecek lokantalarda iftar saati için hazırlık yapılacak ve sandalye sayısı kadar iftar yemeği verilecek.

HER GÜN 16 BİN KİŞİLİK İFTAR YEMEĞİ
Geçtiğimiz yıl 9 ilçede verilen iftar yemeği hizmetinin bu yıl Ramazan ayında da 9 ilçede (Ataşehir, Avcılar, Bakırköy, Beylikdüzü, Esenyurt, Kadıköy, Küçükçekmece, Maltepe ve Şişli) verilmesi planlanıyor. Bu yıl 11 Kent Lokantası da hizmette olacak. Kent Lokantaları için günlük 1000 kişilik iftar yemeği, ilçeler için günlük 10.000 kişilik iftar yemeği ve iftar çadırları için 5000 kişilik iftar yemeği toplam 16 bin kişilik iftar yemeği hazırlanacak.

200 BİN AİLEYE GIDA KOLİSİ VE ALIŞVERİŞ KARTI
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Ramazan ayı öncesi ihtiyaç tespiti yaptığı 200 bin aileye gıda kolisi ve alışveriş kartı ulaştırıyor. İBB Sosyal Hizmet Şube Müdürlüğü, İstanbul’da ihtiyaç sahibi 100 bin aileye 2 bin TL’lik market kartı desteği sağlıyor. İstanbullular, söz konusu market kartlarını bin 100’ün üzerinde farklı makette rahatlıkla kullanabiliyor. Market kartları dışında yine temel ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çeken 100 bin haneye de gıda kolisi yardımı yapılıyor. İçerinde 14 kalem malzeme bulunan gıda kolileri, Ramazan ayı öncesinde ihtiyaç sahibi hanelere ulaştırılıyor. Ayrıca, bunların yanında 110 bin haneye 2 bin TL’lik nakit desteği de devam ediyor. İhtiyaç sahipleri, yardım talepleri için www.sosyalyardim.ibb.gov.tr  adresine başvurabiliyor. 153 Çözüm Merkezi üzerinden de başvurular gerçekleştirilebiliyor.
 

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER